Tipul bucătăriei:
Prăjituri stratificate cu cremă de unt de căpșuni
- face 6
- Uşor
Aceste prăjituri în straturi individuale cu cremă de unt de căpșuni arată fantastic și sunt răsfățul perfect de vară pentru când căpșunile sunt cele mai bune. Folosiți o lovitură de lichior pentru a le face și mai speciale
Ingrediente
- ouă 6
- zahăr tos auriu 150 g
- extract de vanilie 1 lingura
- făină simplă 125 g, cernute
- unt nesarat 3 linguri, topite
- lichior de zmeura sau capsuni 2-3 linguri
CREMA DE UT DE CAPSUNI
- unt nesarat 125g, moale
- zahăr pudră 500 g
- căpșune 4, decorticat si tocat
- căpșuni sau coacăze a decora
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tapetează o tavă swiss roll (23cm × 30cm) cu hârtie de copt. se bat ouale, zaharul, un praf de sare si vanilia pana isi tripleaza volumul, aproximativ 8-10 minute. Incorporati faina si untul in cate. Întindeți uniform în tavă și coaceți timp de 25 de minute. Se răcește în tavă, se scoate și se decojește hârtia. Tăiați 12 inele de 6 cm sau 7 cm cu ajutorul unui tăietor. Taiati fiecare in jumatate pe lungime si ungeti peste tot cu lichior.
-
Pasul 2
Bateți untul într-un castron cu bătători electrice apoi amestecați treptat zahărul pudră. Adauga capsunile si bate pana se toaca marunt (glazura va deveni roz). Înghețați pe o parte a fiecărui disc și stivuiți pentru a face 6 prăjituri, fiecare cu 4 straturi. Înghețați exteriorul și acoperiți cu fructe.
Informatii nutritionale
- Kcals 816
- Gras 30.2g
- Saturate 16.6g
- Carbohidrați 132,8g
- Fibră 0,8g
- Proteină 9.7g
- Sare 0,25g