Tipul bucătăriei:
Profiterole de pădure neagră
- 1 oră + răcire | Face 16
- Uşor
Cu ciocolată, cremă dublă, cireșe negre și un strop de coniac, faceți și înghețați aceste chifle choux inspirate din tortul pădurii negre din timp pentru a crea un desert delicios și sofisticat în câteva minute
Ingrediente
- unt nesarat 60g
- făină simplă 75g
- ouă 2 medii, ușor bătute
- crema dubla 250ml
- cireșe negre în kirsch 100g, înjumătățit și 75ml sirop din borcan
- coniac 1 lingură
SOS DE CIOCOLATA
- ciocolata neagra 50g, rupt în bucăți
- ciocolata cu lapte 50g, rupt în bucăți
- unt 10g
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Căptușiți o foaie mare de copt cu hârtie de copt și presărați cu apă. Puneți untul și 150 ml apă rece într-o tigaie și încălziți până când untul se topește, apoi aduceți la fierbere. Scoateți focul și adăugați rapid făina și un praf de sare. Bateți energic până când amestecul formează o bilă moale. Lăsați să se răcească ușor, apoi bateți treptat ouăle până când devine o pastă groasă, strălucitoare.
-
Pasul 2
Transferați amestecul într-o pungă de conducte cu o duză mare și țeviți 16 movile de amestec, de dimensiunea unei linguri, pe foaia de copt. Coaceți timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura cuptorului la 190C / ventilator 170C / gaz 5 timp de 20 de minute, sau până când chiflele sunt pufoase și aurii.
-
Pasul 3
Scoateți din cuptor, faceți o fantă în partea de jos a fiecăruia și reveniți la cuptor timp de 3-5 minute pentru a se usca. Se răcește pe o grătar.
-
Pasul 4
În această etapă, puteți pune toate chiflele pe o singură tavă, acoperiți-le cu clingfilm și puneți-le în congelator. După 3 ore, puneți în pungi pentru congelator și se vor păstra timp de trei luni.
-
Pasul 5
Pentru a reîncălzi profiterolele din congelate, încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4, puneți-l pe o tavă de copt și gătiți-l timp de 15 minute până când este crocant. Se răcește pe o grătar și se umple ca mai jos.
-
Pasul 6
Bateți smântâna în vârfuri moi, amestecați prin siropul de kirsch și coniac și puneți-o într-o pungă de conducte cu o duză mică. Umpleți fiecare coc cu cât mai multă cremă, folosind fanta pe care ați făcut-o în fund.
-
Pasul 7
Topeste ambele bomboane de ciocolata cu untul pentru a face sosul. Aranjați profiterolele pe un platou, stropiți cu sosul de ciocolată și împrăștiați-le peste cireșe.
Informatii nutritionale
- Kcals 199
- Gras 16g
- Saturează 9.7g
- Carbohidrați 10.7g
- Zaharuri 5.1g
- Fibră 0,6g
- Proteină 2.2g
- Sare 0,2g