Tipul bucătăriei:
Prost de rubarbă și ghimbir
- serveste 4
- Uşor
Rubarba și ghimbirul sunt o combinație delicioasă – încercați-le în acest prost cremos. Rubarba este în sezon din februarie până în mai, dar este posibil să o găsiți câteva luni pe fiecare parte
Ingrediente
- rubarbă 300 g, tocat grosier
- zahăr tos auriu 3 linguri
- crema dubla 200 ml
- zahăr pudră 1 lingura
- ghimbir tulpină 2 bile, plus 1 lingura de sirop
- iaurt grecesc 200 g
- biscuiți de prăjitură scurtă sau de ghimbir a servi
Metodă
-
Pasul 1
Într-o tigaie se pune rubarba, zahărul tos și 1 lingură de apă și se fierbe la foc blând, acoperit cu un capac, până când rubarba este fragedă. Scoateți capacul și măriți focul să bule și reduceți lichidul la un sirop. Pune rubarba într-o sită pusă peste un bol pentru a prinde siropul și lasă până se răcește.
-
Pasul 2
Pasați siropul rezervat răcit cu 1/2 din bucățile de rubarbă și siropul de ghimbir până la omogenizare.
-
Pasul 3
Puneți smântâna dublă și zahărul pudră într-un castron și bateți până ține vârfuri moi. Pliați aproximativ 4 linguri de piure cu cea mai mare parte din ghimbir tăiat cubulețe.
-
Pasul 4
Restul de rubarbă se zdrobește aproximativ cu o furculiță pentru a o rupe puțin, apoi se împletește în amestecul de smântână cu iaurtul grecesc. Puneți în boluri sau pahare de servire și păstrați la rece. Când este gata de servire, presărați ghimbirul rămas, turnați cu lingura piureul rămas și serviți cu biscuiți crocanți.
Informatii nutritionale
- Kcals 412
- Gras 32g
- Saturate 20g
- Carbohidrați 25.9g
- Fibră 1.4g
- Proteină 1.4g
- Sare 0,1g