Tipul bucătăriei:
Prune coapte la Marsala cu cremă chantilly
- servește 4 persoane
- Uşor
Consultați rețeta noastră simplă de prune suculente cu vin dulce de marsala și anason stelat. Îmbrăcat cu cremă Chantilly catifelată, faceți această rețetă ușoară pentru o delicatese dulce în mijlocul săptămânii
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- prune roșii închise 500g, înjumătățite și pietre îndepărtate
- Marsala 200 ml
- zahăr tos auriu 100g
- anason stelat 2
- bat de scortisoara 1, rupt în 2
- zahăr glazură 2 linguri, cernute
- pastă sau extract de fasole de vanilie 1 linguriță
- crema dubla 250ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți jumătățile de prun cu partea tăiată într-o tavă de copt adâncă, suficient de mare încât să fie într-un singur strat. Se toarnă peste marsala, se presară peste zahăr și se adaugă anasonul stelat și bățul de scorțișoară la marsala.
-
Pasul 2
Gatiti la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand prunele sunt fragede si suculente, iar sosul s-a redus si este usor siropos. Scoateți din cuptor și lăsați să stea 10 minute.
-
Pasul 3
Între timp, adăugați zahărul glazurat și pasta de fasole de vanilie în cremă și folosiți bătători electrice pentru a bate până la vârfuri foarte moi.
-
Pasul 4
Puneți prunele pe farfurii de servire cu mult sirop, apoi puneți lingura peste crema chantilly.
Informatii nutritionale
- Kcals 576
- Gras 33.7g
- Saturează 20.9g
- Carbohidrați 51.6g
- Zaharuri 48.6g
- Fibră 2.7g
- Proteină 1.8g
- Sare 0,1g