Tipul bucătăriei:
Pupici de ceai de ciocolata si iasomie
- face 12
- Puțin efort
Ciocolata din Republica Dominicană ar fi ideală – aroma sa cremoasă cu note florale și o notă de fructe uscate se potrivește foarte bine cu aroma de ceai. Fie că le faci pentru prieteni, fie pentru tine… aceste delicii de mărimea unei mușcături vor deveni în cel mai scurt timp un favorit al mulțimii.
Ingrediente
- unt 250 g, foarte moale
- zahăr pudră 50 g
- făină simplă 250 g
- pudră de cremă 50 g
- ceai de iasomie 1 lingurita dintr-un pliculet de ceai, zdrobit fin
Umplutură de iasomie
- pliculețe de ceai de iasomie 1
- unt 100 g
- zahăr pudră 200 g
- 72% ciocolată neagră 50 g, topit
- 36% ciocolată cu lapte 50 g, topit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/gaz 170C/gaz 5. Tapetează 1 sau 2 tăvi de copt cu hârtie de copt. Puneți untul, zahărul, făina, crema și ceaiul într-un procesor și amestecați până la un aluat moale. se pune într-o pungă cu duză rotundă.
-
Pasul 2
Puneți biscuiți mici și rotunzi pe foile de copt și apăsați pe fiecare cu un deget umed pentru a scăpa de orice vârfuri. Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când sunt ferme la atingere. Se lasa sa se raceasca complet.
-
Pasul 3
Pentru umplutură, puneți plicul de ceai într-o cană mică și adăugați 2 linguri de apă clocotită. Se lasa la infuzat timp de 10 minute. Bateți untul și zahărul împreună până devine ușor și cremos. Bateți ceaiul (strângeți punga pentru a obține aroma maximă). Sandwich doi biscuiti impreuna cu umplutura. Înmuiați jumătate din fiecare sandviș cu biscuiți în ciocolată și lăsați să se întărească.
Informatii nutritionale
- Kcals 369
- Gras 23.3g
- Carbohidrați 37g
- Fibră 1.1g
- Proteină 2.3g
- Sare 0,4g