Tipul bucătăriei:

O rolă elvețiană pe o tablă albă cu plăci laterale goale pe lateral și un cuțit de desert

Rolă elvețiană clasică

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8
  • Uşor

Bucurați-vă de un burete ușor și aerisit, acoperit cu zahăr crocant și izbucnit cu gem de fructe pentru o delicatese vintage


Încercați rețeta noastră clasică de rulouri elvețiene, apoi verificați rulada noastră de ciocolată, rulada de lămâie și buștenii de Crăciun.

Ingrediente

  • unt pentru tablă
  • oua mari 3
  • zahăr pudră 100g, plus 3 linguri de praf
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • făină simplă 100g
  • praf de copt ½ linguriță
  • gem de căpșuni 250g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Ungeți și tapetați baza și părțile laterale ale unei cutii de rulouri elvețiene de 23cm x 34cm x 2cm. Bateți ouăle și zahărul tos timp de 3 minute cu o măturare electrică, până când devine groasă și palidă. Adăugați vanilia și bateți încă câteva secunde. Cerneti faina si praful de copt in doua loturi, apoi folositi o lingura mare de metal pentru a plia faina in aluat. Pe măsură ce vă pliați, ridicați ușor și scuturați orice buzunare mari de făină pentru a le rupe.

  • Pasul 2

    Odată ce aluatul este tocmai combinat, se toarnă cu grijă în formă, folosind o spatulă pentru a zgâria vasul curat. Ușurați aluatul până la colțurile de tablă și neteziți ușor partea superioară. Coaceți timp de 10-12 minute până când devine auriu și elastic.

  • Pasul 3

    În timp ce buretele se coace, tăiați un dreptunghi mare de hârtie de copt. Îndepărtați hârtia cu zahărul tos suplimentar. Odată ce tortul este gătit, încingeți buretele pe hârtia îndulcită și îndepărtați hârtia de căptușeală. Împingeți capătul scurt al buretelui la 2cm distanță de marginea hârtiei. Îndoiți marginea hârtiei pe marginea scurtă a buretelui și rotiți-le ambele în sus, în timp ce buretele este încă cald. Se lasă să se răcească înfășurat.

  • Pasul 4

    Se amestecă gemul pentru a se desface. Desfășurați cu atenție buretele, dar nu-l aplatizați complet sau va crapa. Folosiți un cuțit pentru a acoperi interiorul buretelui cu gem și apoi înfășurați-l din nou fără hârtie. Puneți pe o farfurie cu cusătura în jos pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 245
  • Gras 2.6g
  • Saturează 0,9g
  • Carbohidrați 50.3g
  • Zaharuri 40.7g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 4.5g
  • Sare 0,2g
.
#Rolă #elvețiană #clasică
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast