Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de rulada de ciocolata cu fistic

Ruladă cu fistic și ciocolată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Puțin efort

O rulada eleganta, facuta cu crema dubla, ciocolata neagra si bucatele de fistic. O coacere frumoasa, ideala pentru un desert impresionant la cina


Încercați această rulada de ciocolată și fistic, apoi verificați clasicul nostru buștean de Crăciun, rulada de ciocolată și mai multe rețete de deserturi de Crăciun.

Cele mai frumoase fistic verzi tăiate pot fi găsite online pe ottolenghi.co.uk și câteva magazine din Orientul Mijlociu.

Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 135 g
  • pudră de cacao de bună calitate 40 g
  • ouă 6
  • zahăr tos auriu 175 g, plus mai mult pentru praf
  • unt 50 g, topit
  • crema dubla 300 ml, bătută
  • 72% ciocolată neagră 100g, tocat
  • fistic tăiat a decora

Umplutura cu fistic

  • ciocolata alba 150 g, tocate mărunt
  • pasta de fistic 100 g (sau aceeași greutate de fistic decojit măcinat fin)
  • crema dubla 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează cu hârtie de copt o tavă elvețiană de 29 x 40 cm sau similar. cerne făina și cacao împreună. Bateți ouăle și zahărul până devin ușoare și pufoase, acest lucru poate dura aproximativ 5 minute, așa că continuați până când sunt cu adevărat pufoase. Puneți făina și cacao, apoi adăugați cu grijă untul. Turnați amestecul în tavă, nivelați suprafața și coaceți timp de 15-20 de minute până când este fiert și elastic la mijloc.

  • Pasul 2

    Se lasa putin la racit apoi se intoarce pe o alta foaie de hartie de copt pudrata cu zahar. Rulați ca o rolă elvețiană, păstrând hârtia prinsă între straturile de tort și răciți complet.

  • Pasul 3

    Pentru a face umplutura, punem ciocolata si fisticul intr-un castron, incalzim crema la fierbere, turnam aceasta peste si amestecam pana se omogenizeaza. Se lasa la racit complet si se ingroasa la frigider.

  • Pasul 4

    Cand buretele s-a racit complet, se deruleaza cu grija si se intinde cu umplutura de fistic urmata de crema, apoi se ruleaza din nou ca o rulada elvetiana, de data aceasta fara hartia intre ele. Puneți pe un platou sau o masă, cu cusătura în jos. topiți ciocolata neagră și turnați-o înapoi și înainte peste rulada. se presară fisticul tăiat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 504
  • Gras 36.2g
  • Saturate 19.3g
  • Carbohidrați 34.6g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 8.6g
  • Sare 0,4g
.
#Ruladă #fistic #și #ciocolată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *