Tipul bucătăriei:
Rulo elvețian de cafea și nucă
- serveste 6
- Puțin efort
Un rulou elvețian este întotdeauna distractiv de făcut, iar această versiune pentru adulți a rețetei clasice este atât de delicioasă cu umplutura sa cremoasă de cafea, nucă și mascarpone.
Ingrediente
- ouă 6
- zahăr tos auriu 175 g, plus extra pentru praf
- făină auto-crescătoare 175 g
- granule de cafea 2 linguri amestecate cu putina apa pana la o pasta
- unt 50 g, topit
- nuci 75g, prajite si tocate
- zahăr pudră la praf
- cacao la praf
UMPLERE
- mascarpone 250 g
- granule de cafea 1 linguriță, amestecată cu puțină apă până la o pastă
- zahăr tos auriu 4 linguri
- crema dubla 150 ml, bătută
- nuci 75 g, tocat grosier
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează o tavă elvețiană de 27 x 40 cm cu pergament antiaderent. Bateți ouăle și zahărul până când devin ușoare și pufoase – acest lucru poate dura aproximativ 5 minute, așa că continuați până când sunt cu adevărat ușoare. Puneți făina, apoi adăugați treptat cafeaua, untul și nucile. Turnați amestecul în tavă, nivelați suprafața și coaceți timp de 12-15 minute până când palid, dar fiert și elastic la mijloc.
-
Pasul 2
Se lasă să se răcească puțin, apoi se răstoarnă pe o foaie de copt antiaderent pudrată cu zahăr. Rulați ca un rulou elvețian, păstrând pergamentul prins între straturile de tort și rece.
-
Pasul 3
Amestecam mascarpone cu cafeaua si zaharul si adaugam crema. Cand buretele s-a racit complet, se deruleaza cu grija si se intinde cu amestecul de mascarpone, se unge cu nuca apoi se ruleaza din nou ca o rulada elvetiana, de data aceasta fara pergament intre ele. Pudrați cu zahăr pudră și cacao (am folosit un șablon de la Ikea pentru a crea un model în dungi) și serviți în felii.
Informatii nutritionale
- Kcals 899
- Gras 64g
- Fibră 1.8g
- Proteină 15.5g
- Sare 0,71g