Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de rulou elvețian de cafea

Rulo elvețian de cafea și nucă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Un rulou elvețian este întotdeauna distractiv de făcut, iar această versiune pentru adulți a rețetei clasice este atât de delicioasă cu umplutura sa cremoasă de cafea, nucă și mascarpone.


Ingrediente

  • ouă 6
  • zahăr tos auriu 175 g, plus extra pentru praf
  • făină auto-crescătoare 175 g
  • granule de cafea 2 linguri amestecate cu putina apa pana la o pasta
  • unt 50 g, topit
  • nuci 75g, prajite si tocate
  • zahăr pudră la praf
  • cacao la praf

UMPLERE

  • mascarpone 250 g
  • granule de cafea 1 linguriță, amestecată cu puțină apă până la o pastă
  • zahăr tos auriu 4 linguri
  • crema dubla 150 ml, bătută
  • nuci 75 g, tocat grosier

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează o tavă elvețiană de 27 x 40 cm cu pergament antiaderent. Bateți ouăle și zahărul până când devin ușoare și pufoase – acest lucru poate dura aproximativ 5 minute, așa că continuați până când sunt cu adevărat ușoare. Puneți făina, apoi adăugați treptat cafeaua, untul și nucile. Turnați amestecul în tavă, nivelați suprafața și coaceți timp de 12-15 minute până când palid, dar fiert și elastic la mijloc.

  • Pasul 2

    Se lasă să se răcească puțin, apoi se răstoarnă pe o foaie de copt antiaderent pudrată cu zahăr. Rulați ca un rulou elvețian, păstrând pergamentul prins între straturile de tort și rece.

  • Pasul 3

    Amestecam mascarpone cu cafeaua si zaharul si adaugam crema. Cand buretele s-a racit complet, se deruleaza cu grija si se intinde cu amestecul de mascarpone, se unge cu nuca apoi se ruleaza din nou ca o rulada elvetiana, de data aceasta fara pergament intre ele. Pudrați cu zahăr pudră și cacao (am folosit un șablon de la Ikea pentru a crea un model în dungi) și serviți în felii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 899
  • Gras 64g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 15.5g
  • Sare 0,71g
#Rulo #elvețian #cafea #și #nucă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *