Tipul bucătăriei:
Rupeți și împărțiți pâinea cu usturoi
- servește 6-8
- Puțin efort
Pâinea cu usturoi este întotdeauna pe placul mulțimii. Aceasta este rețeta noastră pentru cea mai bună pâine cu usturoi, care nu numai că arată fantastic, ci este plină cu mozzarella și parmezan, precum și cu unt de usturoi. Va fi noul tău favorit
Faceți această pâine cu usturoi ușor de rușinat și împărțit, apoi încercați câteva dintre celelalte rețete de pâine ale noastre, cum ar fi o pâine simplă cu sifon și pâine cu aluat.
Ingrediente
- făină de pâine albă tare 500 g, plus extra pentru praf
- drojdie cu acțiune rapidă 7 g pliculet sau 2 linguri
- sare 1½ linguriță
- ulei de masline
- mozzarella 2 x bile de 125 g
- unt 150g, moale
- parmezan ras pentru a face 3 linguri
- usturoi 5 cuișoare, tăiate grosier
- pătrunjel cu frunze plate ½ buchet mic, tulpinile aruncate
- frunze de busuioc o mână
- oregano uscat 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă într-un castron făina, drojdia și sarea și 2 linguri de ulei de măsline cu 300 ml apă fierbinte, într-un vas. Se toarnă lichidul în ingredientele uscate și se amestecă până la un aluat neted – mai întâi cu o lingură de lemn, apoi cu mâna. Frământați aluatul timp de 10 minute până devine super neted și foarte elastic (sau timp de 5 minute într-un mixer). Puneți înapoi în vasul curățat, acoperiți cu folie alimentară unsă și lăsați să crească la temperatura camerei până când își dublează volumul.
-
Pasul 2
Între timp, puneți biluțele de mozzarella într-o sită, rupeți-le în bucăți fine și stoarceți cât mai multă apă. Se lasa in sita pana cand painea creste.
-
Pasul 3
Pune mozzarella într-un robot de bucătărie cu untul, parmezanul, usturoiul, pătrunjelul, busuioc, oregano și niște condimente. Freci până la omogenizare.
-
Pasul 4
Pentru a asambla pâinea, tapetați baza și capetele unei forme de 900 g cu o fâșie lungă de pergament pentru copt. Folosind jumătate din aluat odată, întindeți pe o suprafață ușor înfăinată până când nu se mai micșorează și devine un pătrat mare, cu fiecare parte de aproximativ trei ori lățimea formei. Folosind foarfecele de bucătărie, tăiați foaia de aluat în 9 pătrate mai mici – fiecare pătrat ar trebui să aibă aproximativ aceeași dimensiune cu capătul formei de pâine – aproximativ este cuvântul cheie, cu cât este mai dur, cu atât rezultatul final va fi mai bun. (Dacă ajungeți să rulați mai mult dreptunghi decât poate fi tăiat în 8 pătrate mici, este în regulă și asta – 8 sau 9 nu va conta.)
-
Pasul 5
Păstrați câteva linguri de unt de usturoi, apoi întindeți jumătate din restul peste fiecare bucată de aluat. Stivuiți bucățile una peste alta ca un sandviș înalt, apoi ridicați-le în tavă astfel încât teancul să fie pe o parte – ar trebui să umple aproximativ jumătate din lungimea formei. Echilibrați cutia cu un borcan sau ceva în acest stadiu, astfel încât straturile să nu se destrame și să rămână stivuite la un capăt.
-
Pasul 6
Repetați cu cealaltă jumătate de aluat și ridicați cu grijă cea de-a doua stivă pentru a face sandwich cu prima și umpleți tava. Așezați tava înapoi pe o suprafață plană, acoperiți lejer cu folie alimentară unsă și lăsați 20-30 de minute la temperatura camerei până când straturile au început să se ridice din tavă și să umfle.
-
Pasul 7
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Coacem pâinea în mijlocul cuptorului timp de 40-45 de minute până când pâinea este crescută, aurie și crocantă pe deasupra și pe laterale. Ungeți partea de sus cu untul rămas sau lăsați-l la înmuiat când serviți pâinea. Lăsați pâinea să se răcească timp de 30 de minute în tavă, apoi ridicați cu grijă pe o placă și lăsați toată lumea să rupă felii.
Informatii nutritionale
- Kcals 491
- Gras 27.3g
- Saturate 15.7g
- Carbohidrați 44,5g
- Fibră 1.9g
- Proteină 15.9g
- Sare 1.7g