Tipul bucătăriei:

Rețetă Apple Tarte Tatin cu rom

Russet și rom tarte tatin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-6
  • Un mic efort

Verificați rețeta noastră de tarte tatin cu mere roșii, foietaj fulgi și rom întunecat. Această budincă impresionantă poate dura puțin timp, dar merită să așteptați


Autorul Stuart Ovenden spune „O tartă decentă este una dintre pietrele de temelie ale repertoriului livezilor. Am făcut nenumărate variații de-a lungul anilor, dar acesta trebuie să fie preferatul meu. Romul poate fi înlocuit cu calvados pentru rezultate la fel de plăcute, deși compromite oarecum titlul de rețetă plăcut aliterativ ”.

Ingrediente

  • zahăr tos auriu 60g
  • zahăr brun moale deschis 40g
  • unt 50g
  • rom întunecat 50 ml
  • Merele roșii (sau alte mere consumatoare de mere) 4, curățat, miez și înjumătățit
  • foietaj gata preparat 150g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Pentru caramel, puneți zaharurile într-o tigaie cu fund greu, de 20cm, rezistentă la cuptor, la foc mediu. Aveți grijă – când s-a topit într-un caramel auriu închis, luați tigaia de pe foc și amestecați cu grijă untul, apoi romul. Se amestecă rapid și bine.

  • Pasul 2

    Reduceți focul, readuceți tigaia pe plită și gătiți merele în caramel timp de 5 minute sau până când încep să se înmoaie ușor. Aranjați merele cu partea curbată în jos în tigaie și scoateți-le de pe foc.

  • Pasul 3

    Rulați foietajul subțire și folosiți o placă de 22-23cm ca ghid pentru a tăia un cerc mare. Puneți aluatul peste mere, ascundeți marginile în jurul fructului și coaceți timp de 25-30 de minute sau până când aluatul este tare și auriu. Lăsați tarta tatin să se răcească timp de 5 minute, puneți o farfurie deasupra patiseriei și răsturnați cu grijă. Scoateți tigaia și lingura peste orice caramel rămas. Mănâncă imediat!

Informatii nutritionale

  • Kcals 269
  • Gras 13.6g
  • Saturează 7.5g
  • Carbohidrați 29.4g
  • Zaharuri 21.8g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 1.8g
  • Sare 0,4g
.
#Russet #și #rom #tarte #tatin
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast