Tipul bucătăriei:
Scone de cartofi
- servește 4 persoane
- Uşor
Scone-urile Tattie, o mâncare clasică de confort scoțiană, sunt făcute folosind cartofi făinoși, smântână și arpagic proaspăt. Se servește cu slănină crocantă și roșii prăjite
Bucurați-vă de aceste biscuiți de cartofi pentru un brunch casual, apoi verificați biscuiții noștri clasici, biscuiți de brânză, biscuiți de semințe de mac și mai multe rețete de biscuiți.
Ingrediente
- cartofi făinoși (cum ar fi Maris Piper sau King Edward) 500g, decojite și tocate în bucăți
- unt sărat un buton, plus extra pentru prăjire
- smantana 100g
- arpagic ½ o grămadă, tocată mărunt
- făină simplă 200g
- boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
- slănină crocantă a servi
- roșii prăjite a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți cartofii într-o tigaie mare cu apă rece ușor sărată, aduceți-i la fierbere și fierbeți până se înmoaie până la vârful unui cuțit. Se scurge și se lasă la abur timp de 5 minute, apoi se întoarce înapoi în tigaie cu unt și se amestecă.
-
Pasul 2
Se răstoarnă piureul într-un castron cu smântână, arpagic, făină, piper negru și sare din abundență și se amestecă până se combină complet într-un aluat neted.
-
Pasul 3
Făinăți o suprafață de lucru, scoateți aluatul și presărați niște făină deasupra. Folosiți un sucitor pentru a derula într-un cerc de aceeași dimensiune ca cea mai mare tigaie antiaderentă. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia aluatul, ca o pizza, în opt triunghiuri egale.
-
Pasul 4
Se încălzește tigaia la foc mediu, se topește în puțin unt și se învârte tigaia astfel încât să acopere baza uniform. Gatiti biscuitii de cartofi 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc.
-
Pasul 5
Serviți cu slănină crocantă și roșii prăjite, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 358
- Gras 9.5g
- Saturează 5.7g
- Carbohidrați 58.3g
- Zaharuri 2.1g
- Fibră 4g
- Proteină 7.9g
- Sare 0,3g