Tipul bucătăriei:
Scone de semințe de mac
- face 6
- Uşor
Faceți următorul lot de biscuiți mult mai interesant cu semințe de mac pentru crocant și cu movile de cremă coagulată și caș de lămâie acrișor pentru a servi
Coaceți un lot din aceste pâine de mac, apoi verificați pâinea noastră clasică, pâinea de brânză, pâinea de cireșe și mai multe rețete de pâine.
Ingrediente
- tot laptele 150ml, plus extra pentru periaj
- lămâie ½, suc
- făină auto-crescătoare 350g, plus extra pentru praf
- praf de copt 1 linguriță
- unt 70g, rece și cuburi
- zahăr pudră 3 linguri
- seminte de mac 2 linguri, plus extra pentru stropire
- ou 1 mare
- caș de lămâie a servi
- crema inchegata a servi (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Căptușiți o tavă mare de copt cu hârtie de copt. Se amestecă laptele cu sucul de lămâie și se lasă deoparte.
-
Pasul 2
Puneți făina într-un castron mare și amestecați praful de copt și ¼ lingurița de sare. Adăugați untul și frecați-l cu degetele până când amestecul seamănă cu pesmetul mare. Se amestecă zahărul și semințele de mac.
-
Pasul 3
Crăpați oul în amestecul de lapte și bateți cu o furculiță. Se toarnă ingredientele umede în uscat și se amestecă până când amestecul se alătură într-un aluat.
-
Pasul 4
Îndepărtați suprafața de lucru cu făină și scoateți aluatul. Îndepărtați aluatul și mâinile cu puțină făină, apoi frământați ușor aluatul și loviți-l într-un cerc adânc de 3 cm. Ștampilați șase scones folosind un tăietor rotund de 6 cm (poate fi necesar să împingeți din nou tăieturile într-un cerc pentru a șterge șase scones). Încercați să manipulați aluatul cât mai puțin posibil – aceasta este cheia sconelor ușoare.
-
Pasul 5
Puneți biscuiții pe tavă și periați blaturile cu puțin lapte. Presărați câteva semințe de mac și coaceți timp de 12-15 minute sau până când sunt învierea și ușor aurii. Serviți cald sau rece cu caș de lămâie și smântână coagulată, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 377
- Gras 12.9g
- Saturează 7.3g
- Carbohidrați 55,8g
- Zaharuri 11.6g
- Fibră 2.3g
- Proteină 8.2g
- Sare 1.2g