Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un lot de biscuiți proaspeți cu caș de lămâie deasupra

Scone de semințe de mac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Faceți următorul lot de biscuiți mult mai interesant cu semințe de mac pentru crocant și cu movile de cremă coagulată și caș de lămâie acrișor pentru a servi


Coaceți un lot din aceste pâine de mac, apoi verificați pâinea noastră clasică, pâinea de brânză, pâinea de cireșe și mai multe rețete de pâine.

Ingrediente

  • tot laptele 150ml, plus extra pentru periaj
  • lămâie ½, suc
  • făină auto-crescătoare 350g, plus extra pentru praf
  • praf de copt 1 linguriță
  • unt 70g, rece și cuburi
  • zahăr pudră 3 linguri
  • seminte de mac 2 linguri, plus extra pentru stropire
  • ou 1 mare
  • caș de lămâie a servi
  • crema inchegata a servi (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Căptușiți o tavă mare de copt cu hârtie de copt. Se amestecă laptele cu sucul de lămâie și se lasă deoparte.

  • Pasul 2

    Puneți făina într-un castron mare și amestecați praful de copt și ¼ lingurița de sare. Adăugați untul și frecați-l cu degetele până când amestecul seamănă cu pesmetul mare. Se amestecă zahărul și semințele de mac.

  • Pasul 3

    Crăpați oul în amestecul de lapte și bateți cu o furculiță. Se toarnă ingredientele umede în uscat și se amestecă până când amestecul se alătură într-un aluat.

  • Pasul 4

    Îndepărtați suprafața de lucru cu făină și scoateți aluatul. Îndepărtați aluatul și mâinile cu puțină făină, apoi frământați ușor aluatul și loviți-l într-un cerc adânc de 3 cm. Ștampilați șase scones folosind un tăietor rotund de 6 cm (poate fi necesar să împingeți din nou tăieturile într-un cerc pentru a șterge șase scones). Încercați să manipulați aluatul cât mai puțin posibil – aceasta este cheia sconelor ușoare.

  • Pasul 5

    Puneți biscuiții pe tavă și periați blaturile cu puțin lapte. Presărați câteva semințe de mac și coaceți timp de 12-15 minute sau până când sunt învierea și ușor aurii. Serviți cald sau rece cu caș de lămâie și smântână coagulată, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 377
  • Gras 12.9g
  • Saturează 7.3g
  • Carbohidrați 55,8g
  • Zaharuri 11.6g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 8.2g
  • Sare 1.2g
.
#Scone #semințe #mac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *