Tipul bucătăriei:
Scones cu boia și manchego
- face 16
- Uşor
Brânza Manchego și boia de ardei afumată conferă acestor scones de mărimea unei mușcături o întorsătură foarte matură. Servește-le cu masa ta preferată sau pur și simplu ia-le singure pentru o gustare rapidă.
Bucurați-vă de aceste scones manchego, apoi verificați scone-urile noastre cu fructe, brânză, cartofi și mai multe rețete de scone.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 400 g
- unt 80 g, răcit și tăiat cubulețe
- manchego 150 g, ras grosier
- boia afumată 1 lingura
- lapte 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune făina, untul și 1/2 linguriță sare într-un robot de bucătărie. Pulsați pe pesmet, apoi turnați într-un castron și adăugați 2/3 din brânză și boia de ardei. Amestecați treptat laptele până obțineți un aluat moale.
-
Pasul 2
Făină suprafața de lucru, apoi tapetează ușor aluatul într-un dreptunghi de 20 cm pe 13 cm. Tăiați în 8 pătrate, apoi tăiați fiecare în jumătate pentru a face 2 triunghiuri. Se pune pe o tava de copt, se unge cu mai mult lapte si se presara peste restul de branza si inca un praf de boia. Coaceți 12-14 minute sau până când crește și devin aurii.