Tipul bucătăriei:
Scurtă de rozmarin și nucă
- face 30
- Puțin efort
O interpretare originală a painei scurte scoțiane, cu o nucă crocantă și o aromă de pin de rozmarin. Încercați să stropiți cu ciocolată neagră pentru o notă specială și să serviți cu o ceașcă de ceai
Ingrediente
- făină simplă 325 g
- unt sărat 200 g
- zahăr tos auriu 125 g
- ouă 2 galbenusuri
- rozmarin 2 linguri, tocate fin
- nuci 60 g, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Puneți făina și untul într-un robot de bucătărie și amestecați până când amestecul arată ca pesmet. Adăugați zahărul, gălbenușurile de ou și rozmarinul și amestecați până la un aluat.
Pune pe o suprafață de lucru ușor făinată și frământă nucile. Modelați un buștean de aproximativ 5 cm diametru. Înfășurați în plastic și răciți timp de o oră.
-
Pasul 2
Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160/gaz 4. Taiati aluatul in biscuiti si aranjati-l pe o tava de copt unsa cu unt. Coaceți 20 de minute apoi răciți.
Informatii nutritionale
- Kcals 122
- Gras 7.4g
- Saturate 3.8g
- Carbohidrați 12.9g
- Fibră 0,4g
- Sare 0,11g