Skip to content

Tipul bucătăriei:

11378

semifreddo napolitan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8

Făcut cu fructe zdrobite, vanilie pură și 70% ciocolată, acest semifreddo napolitan este o versiune elegantă a unui favorit din copilărie. Profitați la maximum de sezonul căpșunilor și faceți acest desert clasic cu o întorsătură.


Ingrediente

  • vegetal sau ulei pentru tablă
  • zahăr pudră 175 g
  • albușuri de ou 2 mari
  • crema dubla oală de 600 ml
  • pastaie de vanilie 1, semințele răzuite
  • capsuni coapte 200 g, plus mai mult de servit
  • zmeura 100 g, plus mai mult de servit
  • zahăr pudră 1 lingura
  • ciocolata neagra 75 g

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți ușor apoi tapetați cu folie alimentară o tavă de 900 g (aproximativ 11 cm x 22 cm când se măsoară deasupra) cu folie alimentară, lăsând multă profunzime. Pune zahărul tos într-o tigaie cu 4 linguri de apă, apoi se încălzește foarte ușor până s-a dizolvat complet. Dați focul și fierbeți timp de 2 minute.

  • Pasul 2

    Pe măsură ce zahărul ajunge la temperatură, bate albușurile spumă într-un castron separat. Când siropul fierbinte este gata, se toarnă cu grijă în albușuri puțin câte una, cu bătăile încă în funcțiune, amestecând până s-a amestecat totul. Bateți 2 minute pentru a se răci, apoi lăsați deoparte. Amestecul ar trebui să arate ca o spumă de ras.

  • Pasul 3

    Bateți ușor smântâna și semințele de vanilie într-un alt castron. Îndoiți crema în albușuri, în trei treceri, pentru a face baza de înghețată. Împărțiți amestecul în trei moduri, făcând un lot puțin mai mic decât celelalte.

  • Pasul 4

    Amestecă fructele de pădure și zahărul pudră până la omogenizare. Treceți printr-o sită pe lotul mai mic de înghețată, apoi pliați până devine uniform roz. Turnați în tava tapetată, nivelați-o, apoi acoperiți suprafața cu un dreptunghi de pergament de copt. Congelați timp de 30 de minute sau până când sunt ferme.

  • Pasul 5

    Scoateți hârtia și puneți cu lingura peste un strat de amestec simplu de vanilie. Din nou, nivelați, acoperiți și înghețați. Între timp, topește ciocolata în cuptorul cu microunde sau peste o tigaie cu apă clocotită, apoi lasă până se răcește, dar încă curge.

  • Pasul 6

    Îndoiți ciocolata în ultima treime a înghețatei. Strat-o și înghețați, acoperind din nou partea de sus cu o bucată de hârtie curată.

  • Pasul 7

    Congelați timp de 3-4 ore sau peste noapte înainte de servire și lăsați semifreddo aproximativ 10 minute afară din congelator pentru a se înmuia puțin înainte de a fi feliat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 715
  • Carbohidrați 43.9g
  • Proteină 4.1g
  • Gras 59.3g
  • Sare 0,13g
  • Fibră 1.5g
#semifreddo #napolitan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *