Tipul bucătăriei:
Sundae bar cu înghețată DIY
- serveste 8
- Puțin efort
Împachetați căzi de înghețată într-un bol mare de gheață. Faceți niște sosuri ușoare, apoi adunați ingredientele cumpărate în boluri și pahare frumoase, astfel încât oaspeții să își poată construi propriul sundae la comandă.
Ingrediente
- inghetata de vanilie sau ciocolata sau fistic Cuva de 500 g din fiecare
- bebeluși bezele 1 pachet
- brownie-uri 1 pachet, tăiat în bucăți
- cireșe în kirsch 1 borcan
- mini marshmallows o geantă mare
- fulgi de ciocolată 8
- biscuiți cu napolitană de trabuc 8
- napolitane cu inghetata 8
- alune de padure tocat
- nuci pecan prăjită
- frișcă Cuva de 600 ml, batuta usor
- stropi de ciocolată
Metodă
-
Pasul 1
SOS DE CAFEU
Pune o oală de 300 ml de crema dubla într-o tigaie mică cu 85g de unt și 100 g zahăr muscovado închis. Se încălzește, amestecând până când zahărul s-a dizolvat și apoi se fierbe până când capătă culoarea caramelului.
-
Pasul 2
SOS DE ZMEURA
Puneți o pungă congelată de 300 g de zmeura într-un robot de bucătărie cu 3 linguri de lichior de fructe de pădure și 2 linguri zahăr pudră și un strop de apă clocotită. Trimite până la o consistență picant.
-
Pasul 3
SOS DE CIOcolata neagra
Pune 250g ciocolata simpla intr-un bol cu 100ml frișcă. Topiți în explozii scurte în cuptorul cu microunde, apoi amestecați 3 linguri sirop auriu și 50 g unt.