Tipul bucătăriei:
Sundae lipicios de caramel
- serveste 8
- Uşor
Acest sundae decadent, adulți, înmuiat în straturi de curmale cu burețel de caramel lipicios de casă, cea mai bună înghețată de vanilie, smântână încheată și un strop de sos de caramel
Ingrediente
- unt 50 g
- zahăr tos auriu 175 g
- făină simplă 275 g
- praf de copt 1 lingura
- ou 1
- bicarbonat de sodiu 2 lingurite
- inghetata de vanilie a servi
- crema inchegata a servi
SOS CARAMEL CAFEU
- unt 150 g
- zahăr brun închis 150 g
- crema dubla 250 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Pune curmalele neînmuiate cu 300 ml apă într-o cratiță și se aduce la fierbere. Crema untul si zaharul impreuna si amestecam faina cu praful de copt. Adăugați oul în amestecul de unt și zahăr, urmat de făină. Adăugați bicarbonatul de sodiu în amestecul de curmale, aveți grijă deoarece amestecul se va spuma, apoi adăugați încet acest amestec de curmale în amestecul de tort și amestecați. Se toarna intr-o tava de 22×22cm tapetata cu pergament de copt si se fierbe aproximativ 25 de minute sau pana cand a crescut si o frigarui iese curata. Dati pe un gratar sa se raceasca si scoateti pergamentul. Tăiați budinca de toffee lipicioasă în cuburi de 1 cm
-
Pasul 2
Pentru a face sosul de caramel, puneți într-o tigaie untul și zahărul și topim împreună, amestecând. Când amestecul începe să clocotească, adăugați smântâna și aduceți la fierbere. Se fierbe timp de 2 minute apoi se strecoară într-o cană.
-
Pasul 3
Pentru a asambla sundaes-urile, puneți 2-3 curmale înmuiate cu sirop în fundul a 8 pahare mari și turnați sosul de caramel peste curmale până când acestea sunt doar acoperite. Apoi puneți aproximativ 6 – 8 bucăți de budincă de caramel lipicioasă în pahar, apoi adăugați 2 linguri de înghețată de vanilie. Mai presara cateva bucatele de budinca deasupra. Completați-l cu o quenelle de smântână și serviți cu un ulcior de sos extra caramel.
Informatii nutritionale
- Kcals 563
- Gras 22.6g
- Carbohidrați 90,2g
- Fibră 2.1g
- Proteină 5.4g
- Sare 1.44g