Tipul bucătăriei:
Supermalt Ginger Parkin
- face 15
- Uşor
Băutura gazoasă Supermalt nu numai că oferă un plus de malț, dar acele bule funcționează magic pentru a ușura și buretele. Dacă nu găsești Supermalt, folosește cola sau bere de ghimbir pentru efectul de bule
Coaceți acest parkin supermalt mai delicios, apoi verificați parkinul nostru clasic, prăjitura cu ghimbir și mai multe rețete de coacere cu ghimbir.
Căutați mai multe surse de inspirație pentru mâncarea Bonfire Night? Încercați merele noastre de caramel, prăjitura cu mere și ghimbir, fagure și multe altele.
Ingrediente
- unt nesarat 250 g
- sirop auriu 200g
- lapte evaporat tavă de 170 g
- făină simplă 140 g
- făină auto-crescătoare 200g
- zahăr muscovado brun închis 140 g
- ghimbir de pamant 4 lingurite
- pudră de cacao 1 lingura
- condimente asortate 2 lingurițe
- Supermalt 150 ml
- bicarbonat de sodiu 1 linguriță
- melasă 2 linguri
- ou 1 mare, bătut
- biscuiți cu nuci de ghimbir 100g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 și tapetează cu hârtie de copt o tavă de 30 x 20 cm. Topiți ușor untul, siropul auriu și laptele evaporat împreună într-o tigaie. Luați focul.
-
Pasul 2
Se amestecă făinile, zahărul muscovado, ghimbirul măcinat, cacao și condimentele amestecate într-un castron mare. Încălziți Supermalt într-o altă tigaie până aproape că fierbe. Luați de pe foc apoi presărați peste bicarbonat înainte de a-l bate. Odată ce este dizolvat și spumos, bateți melasă și oul în amestecul de unt și sirop răcit și turnați în ingredientele uscate cu amestecul spumos de Supermalt. Se amestecă până se omogenizează.
-
Pasul 3
Răzuiți aluatul în tava pregătită. Puneți biscuiții în firimituri într-un robot de bucătărie, apoi împrăștiați-le gros pentru a acoperi aluatul de parkin. Se coace 40-50 de minute, sau pana cand o frigarui iese curata, apoi se raceste in tava.
Informatii nutritionale
- Kcals 287
- Gras 12.6g
- Saturate 7.6g
- Carbohidrați 39.2g
- Zaharuri 23.9g
- Fibră 1g
- Proteină 3.8g
- Sare 0,6g