Tipul bucătăriei:
Tartă Bakewell
- serveste 8
- Uşor
Creați o tartă britanică clasică, cu ajutorul pas cu pas. Incearca aceasta reteta cu alte fructe de sezon precum capsuni sau cirese, daca iti place
Faceți această tartă clasică Bakewell, apoi verificați tarta noastră Manchester, tarta cu cremă, tarta cu melasă, tarta țigănească și mai multe deserturi tradiționale britanice.
Ingrediente
- fulgi de migdale 2-4 linguri
- zahăr pudră a servi
- făină simplă 275 g, plus mai mult pentru praf
- unt nesarat 150 g, rece și tăiată cubulețe
- zahăr tos auriu 75 g
- ou 1, batuta usor plus 1 albus de ou
- lămâie ½, cu coajă
- unt nesarat 125g, moale
- zahăr tos auriu 125 g
- extract de migdale 5 picaturi
- ouă 2, ușor bătute
- migdale macinate 150 g
- făină simplă 50 g
- lapte 1 lingura
- zmeura 150 g
- zahăr pudră 50 g
- suc de lămâie 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aluatul, cerneți făina într-un bol, adăugați un praf de sare și untul tăiat cuburi și frecați cu vârful degetelor până seamănă cu firimituri.
-
Pasul 2
Adăugați zahărul, oul întreg și coaja de lămâie. Amestecă totul cu un cuțit și apoi implică-ți mâinile. Frământați totul rapid până se formează o minge. (Ca alternativă, puteți pulsa într-un robot de bucătărie.) Înfășurați în clingflim și lăsați la rece timp de 1 oră.
-
Pasul 3
Pentru a face dulceata, puneti zmeura, zaharul si zeama de lamaie intr-o tigaie mica. Aduceți la fiert și continuați să clocotiți până când zmeura își pierde forma și se transformă într-o dulceață lipicioasă, aproximativ 8 minute. Se amestecă des cu o lingură de lemn. Se strecoară printr-o sită, aruncând semințele, apoi se lasă să se răcească.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Întindeți aluatul răcit pe o suprafață ușor făinată la aproximativ 3 mm grosime. Folosiți pentru a căptuși o formă de tartă canelată de 22 cm, la aproximativ 3 cm adâncime. Rulați sucitorul peste partea de sus a tartei pentru a tăia crusta de patiserie. Înțepăți baza peste tot cu o furculiță.
-
Pasul 5
Tapetați aluatul cu o bucată de hârtie de copt, apoi umpleți cu fasole sau orez nefiert. Coaceți la orb timp de 15 minute. Scoateți fasolea și hârtia și coaceți încă 5 minute până când aluatul arată uscat și ușor auriu. Ungeți cu albușul cât este încă fierbinte și lăsați să se răcească. Pentru a face frangipanul, bateți untul, zahărul și extractul de migdale împreună. Adăugați un ou și bateți din nou. Se adauga o lingura de migdale macinate pentru a ajuta oul sa se lege, apoi se adauga oul ramas cu inca o lingura de migdale si se bate pana se incorporeaza. Se amestecă restul de migdale măcinate și făina. Dacă amestecul este puțin tare, adăugați laptele și amestecați din nou.
-
Pasul 6
Întindeți gemul într-un strat uniform peste tava de patiserie cu dosul unei linguri sau al unei spatule. Dacă dulceața s-a înțepenit puțin în timp ce s-a răcit, amestecați energic pentru a se slăbi.
-
Pasul 7
Puneti frangipanul peste dulceata, intindendu-l uniform. Coaceți timp de 20 de minute.
-
Pasul 8
Se presară cu fulgi de migdale și se mai coace încă 5-10 minute până când frangipanul este crescut și auriu. O frigaruie infiintata in frangipan ar trebui sa iasa curata.
-
Pasul 9
Se răcește, se pudrează cu puțin zahăr pudră și se servește cu smântână sau cremă.
Informatii nutritionale
- Kcals 707
- Gras 43.2g
- Saturate 19.6g
- Carbohidrați 65.2g
- Zaharuri 33.6g
- Fibră 2.3g
- Proteină 13.1g
- Sare 0,1g