Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarta Capsuni

Tarta cu capsuni

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Această rețetă de tartă cu căpșuni provine de la Noble Rot din Bloomsbury, Londra. Este ușor de făcut, dar arată cu adevărat impresionant – excelent pentru divertisment


Încearcă această tartă cu căpșuni atunci Consultați cupcakes-urile noastre cu căpșuni, prăjitura cu căpșuni, cheesecake cu căpșuni și mai multe rețete cu căpșuni.

Ingrediente

  • căpșune 500 g, decorticate și tăiate la jumătate
  • zahăr tos auriu 50 g

ALUTIE DULCE

  • făină simplă 225 g, plus mai mult pentru praf
  • unt sărat 150 g, rece
  • zahăr tos auriu 75 g
  • ou intreg 1
  • gălbenuș de ou 1

CREMA DE patiserie

  • galbenusuri de ou 4
  • zahăr tos auriu 75 g
  • faina de porumb 25 g
  • lapte 300 ml
  • păstăi de vanilie 2, despicate si semintele rase (sau 2-3 linguri esenta de vanilie)
  • crema dubla 35 ml
  • unt nesarat 25 g

Metodă

  • Pasul 1

    Cerneți făina într-un bol și adăugați un praf de sare. Frecați rapid untul până când amestecul seamănă cu pesmet. Se amestecă zahărul în amestecul de făină, apoi se adaugă oul și gălbenușul. Lucrați totul împreună (sau amestecați într-un robot de bucătărie până se formează un aluat) înfășurați în folie alimentară și lăsați-l la rece timp de o oră.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată la aproximativ 3 mm grosime și folosiți-l pentru a căptuși un inel drept sau canelat de 23 cm-25 cm, la aproximativ 3 cm adâncime. Pentru a garanta un finisaj curat, fără micșorare a aluatului, cel mai bine este să aveți orice exces atârnat peste marginea inelului. (Odată copt, acesta poate fi tăiat cu un cuțit ascuțit). Înțepăți baza de patiserie cu o furculiță și lăsați-o să se răcească 20 de minute înainte de a se coace.

  • Pasul 3

    Tapetați tava de patiserie cu hârtie de copt și fasole sau orez. Coaceți la orb pe o foaie de copt la cuptor timp de 20 de minute până devin aurii. Scoateți hârtia și fasolea, puneți din nou la cuptor și gătiți încă 5 minute până când aluatul arată uscat și crocant. Se scoate din cuptor, se taie aluatul care iese in suprafata si se lasa la racit. Reduceți temperatura cuptorului la 180C/ventilator 160C/gaz 4.

  • Pasul 4

    Puneți căpșunile tăiate pe jumătate pe o tavă de copt într-un singur strat. Se presară cu zahăr; se baga la cuptor si se fierbe 5-10 minute sau pana se inmoaie. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Se toarnă cu lingura căpșunile din tavă și se aduce la fierbere eventualele sucuri rămase într-o tigaie mică, până se reduc la o consistență de sirop.

  • Pasul 5

    Intre timp se face crema de patiserie. Bateți gălbenușurile și zahărul tos într-un castron până se omogenizează. Adăugați un praf mic de sare și făina de porumb. Aduceți laptele la fierbere cu păstăia de vanilie răzuită și semințele (sau esența) și turnați încet peste amestecul de gălbenușuri de ou în timp ce amestecați continuu. Amestecul se pune inapoi in tigaie, se aduce din nou la fiert si se fierbe cateva minute, avand grija sa nu fiarba, amestecand tot timpul. Ar trebui să arate ca o cremă foarte groasă. Adăugați smântâna dublă și untul, bateți din nou, apoi strecurați printr-o sită într-un castron curat. Apăsați deasupra o bucată de hârtie impermeabilă sau folie alimentară pentru a preveni formarea unei piele. Se lasa la racit.

  • Pasul 6

    Cand toate componentele tartei sunt reci se poate asambla. Întindeți crema de patiserie deasupra bazei de patiserie și umpleți până la aproximativ 1 cm adâncime. Se pun capsunile cu lingura deasupra. Se unge siropul peste capsuni si se serveste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 492
  • Gras 25.8g
  • Saturate 14.6g
  • Carbohidrați 55.1g
  • Zaharuri 30.9g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 7.3g
  • Sare 0,4g
.
#Tarta #capsuni
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast