Tipul bucătăriei:
Tartă cu clementină condimentată cu capul în jos
- servește 8
- Uşor
Acest tort condimentat cu clementină cu capul în jos este excelent servit cald cu iaurt grecesc ca pud, sau doar ca un tratament după-amiaza. Întregul mirodeniu îl face să arate cu adevărat uimitor când îl transformi
Încercați să alegeți clementine cu piele fermă, deoarece, deși sunt mai ușor de curățat, sunt de departe cele mai ușor de poftit și doriți fiecare aromă parfumată conținută în piele.
Ingrediente
- anason stelat 3
- bat de scortisoara 2, înjumătățit
- zahăr pudră 280g
- clementine 8 mici, ferme
- unt 180g
- ouă 3, mare
- făină auto-crescătoare 180g
- praf de copt 1/2 linguriță
- lapte 3 linguri
- iaurt grecesc a servi, (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Măsurați 250 ml apă rece într-o cratiță mică pe bază de grele, adăugați anason stelat și scorțișoară, aduceți la fierbere și fierbeți rapid timp de aproximativ 8 minute, sau până se reduce la jumătate.
-
Pasul 2
Adăugați 100g de zahăr tos într-o tigaie adâncă, rezistentă la cuptor, cu diametrul de aproximativ 25-26cm și puneți la foc mediu. (Dacă nu aveți o tigaie potrivită pentru plită-cuptor, faceți sosul de caramel într-o cratiță, apoi transferați-l într-o formă de tort de dimensiuni adecvate). Lăsați zahărul să se topească și să se caramelizeze câteva minute, nu amestecați, dar dați tigaia un pic de agitare dintr-o parte în alta pentru a o ajuta să se amestece. Odată ce zahărul s-a caramelizat, se toarnă foarte încet apa condimentată, adăugând și condimentele întregi – va bula și va scuipa la început, așa că aveți grijă. Lăsați caramelul condimentat să se baloneze și reduceți câteva minute, apoi opriți focul și lăsați-l deoparte.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Zestionați clementinele în vasul unui mixer pentru alimente și puneți-le deoparte. Curățați fructele și tăiați fiecare în inele de aproximativ 5 mm grosime. Aranjați feliile în baza cratiței de caramel, împingându-le bine.
-
Pasul 4
Adăugați restul de zahăr și untul în vasul mixerului cu coaja de clementină și bateți-le împreună până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând bine între fiecare până când este omogen și cremos. Adăugați făina și praful de copt și bateți încă o dată până se amestecă. În cele din urmă, adăugați laptele și bateți până se omogenizează. Se toarnă aluatul în tigaie deasupra feliilor de clementină, nivelând cu un cuțit.
-
Pasul 5
Coaceți timp de aproximativ 35 de minute sau până când o frigăruie metalică introdusă în centru iese curată. Dacă partea superioară se colorează prea repede, acoperiți-o cu o bucată de folie.
-
Pasul 6
Scoateți din cuptor și rulați un cuțit în jurul marginii pentru a elibera buretele din tigaie. Se lasă să se răcească timp de 10 minute, înainte de a se răsturna pe o farfurie. Serviți cald cu o păpușă de iaurt grecesc, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 456
- Gras 20.9g
- Saturează 12.4g
- Carbohidrați 60.3g
- Zaharuri 42.3g
- Fibră 2.2g
- Proteină 5.6g
- Sare 0,8g