Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de tarta cu rubarba cu inghetata de vanilie

Tarta cu rubarba cu inghetata de vanilie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această tartă preparată cu rubarbă cu înghețată de vanilie provine de la Café Murano a Angelei Hartnett și este o cină grozavă sau un desert de prânz de duminică. Rubarba tartă și migdalele ușor amare funcționează foarte bine cu înghețata dulce și cremoasă


Ingrediente

  • făină simplă 250 g
  • zahăr tos auriu 75 g
  • unt 125 g, răcit și tăiat cubulețe
  • ou 1 mare, ușor bătută

UMPLERE

  • ouă 2
  • zahar granulat 150 g
  • făină simplă 3 linguri
  • extract de migdale ¼ linguriță
  • rubarbă 300 g
  • inghetata de vanilie a servi

GARNITURĂ DE SĂRBĂȚIȚI

  • zahăr brun moale 100 g
  • făină simplă 75 g
  • nucșoară măcinată ½ linguriță
  • unt 15 g, răcite și tăiate bucăți

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, amestecați făina și zahărul într-un bol. Adăugați untul și frecați-l cu vârful degetelor până când amestecul seamănă cu pesmet. Turnați oul bătut și amestecați bine, dar nu suprasolicitați amestecul. (Adăugați un strop de apă rece dacă trebuie să o aduceți împreună.) Adunați-o ușor apoi înfășurați în folie alimentară și lăsați să se odihnească la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Se rulează la o grosime de 20p pe o suprafață înfăinată și se tapetează o tavă de tartă de 23-24 cm. Răciți încă 20 de minute. Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, batem ouale cu batatoare electrice pana se aprind. Se amestecă zahărul granulat, făina și extractul de migdale până se omogenizează. Se amestecă rubarba. Pune amestecul în cutie.

  • Pasul 3

    Pentru a face toppingul, frecați untul în făină până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere. Se amestecă zahărul brun și nucșoara. Presarati deasupra tartei.

  • Pasul 4

    Coaceți timp de 40-45 de minute sau până când aluatul devine maro auriu și umplutura este fixată în centru. Serviți doar cald cu înghețată de vanilie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 484
  • Gras 17.2g
  • Carbohidrați 76.4g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 7.6g
  • Sare 0,4g
#Tarta #rubarba #inghetata #vanilie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *