Tipul bucătăriei:
Tarta cu rubarba cu inghetata de vanilie
- serveste 6
- Uşor
Această tartă preparată cu rubarbă cu înghețată de vanilie provine de la Café Murano a Angelei Hartnett și este o cină grozavă sau un desert de prânz de duminică. Rubarba tartă și migdalele ușor amare funcționează foarte bine cu înghețata dulce și cremoasă
Ingrediente
- făină simplă 250 g
- zahăr tos auriu 75 g
- unt 125 g, răcit și tăiat cubulețe
- ou 1 mare, ușor bătută
UMPLERE
- ouă 2
- zahar granulat 150 g
- făină simplă 3 linguri
- extract de migdale ¼ linguriță
- rubarbă 300 g
- inghetata de vanilie a servi
GARNITURĂ DE SĂRBĂȚIȚI
- zahăr brun moale 100 g
- făină simplă 75 g
- nucșoară măcinată ½ linguriță
- unt 15 g, răcite și tăiate bucăți
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aluatul, amestecați făina și zahărul într-un bol. Adăugați untul și frecați-l cu vârful degetelor până când amestecul seamănă cu pesmet. Turnați oul bătut și amestecați bine, dar nu suprasolicitați amestecul. (Adăugați un strop de apă rece dacă trebuie să o aduceți împreună.) Adunați-o ușor apoi înfășurați în folie alimentară și lăsați să se odihnească la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Se rulează la o grosime de 20p pe o suprafață înfăinată și se tapetează o tavă de tartă de 23-24 cm. Răciți încă 20 de minute. Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5.
-
Pasul 2
Pentru a face umplutura, batem ouale cu batatoare electrice pana se aprind. Se amestecă zahărul granulat, făina și extractul de migdale până se omogenizează. Se amestecă rubarba. Pune amestecul în cutie.
-
Pasul 3
Pentru a face toppingul, frecați untul în făină până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere. Se amestecă zahărul brun și nucșoara. Presarati deasupra tartei.
-
Pasul 4
Coaceți timp de 40-45 de minute sau până când aluatul devine maro auriu și umplutura este fixată în centru. Serviți doar cald cu înghețată de vanilie.
Informatii nutritionale
- Kcals 484
- Gras 17.2g
- Carbohidrați 76.4g
- Fibră 3.2g
- Proteină 7.6g
- Sare 0,4g