Tipul bucătăriei:
Tarta de smochine cu cremă de coniac
- servește 6
- Uşor
„Smochinele sunt dulci și surprinzătoare, aventuri promițătoare și noi frontiere”, spune autorul rețetei Trine Hahnemann. Încercați-le în această tartă filo de lux, servită cu cremă de coniac încălzitoare
Acest autor de rețetă daneză de cartof provine din Scandinavian Green de Trine Hahnemann (26 GBP, Quadrille). Trine spune: „A mânca smochine este ca și cum ai călători pe covorul lui Aladdin în toate locurile exotice pe care nu le cunoaștem încă. Smochinele sunt dulci și surprinzătoare, aventuri promițătoare și noi frontiere. ”
Ingrediente
TARTĂ
- patiserie filo 7 coli
- unt sărat 100g, topit
- smochine 12
- draga draga 75g
CREMĂ BRANDY
- frisca sau smantana dubla 200 ml
- zahăr glazură 2 linguri
- coniac 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
-
Pasul 2
Pentru tarta, desfășurați patiseria filo, dar țineți-o acoperită cu un prosop umed în timp ce lucrați, pentru a preveni uscarea. Puneți o foaie pe tava de copt pregătită, apoi periați-o cu grijă cu unt topit. Acoperiți cu următoarea foaie, periați cu unt și repetați până când ați folosit toate cele șapte foi.
-
Pasul 3
Tăiați tulpinile de pe smochine, apoi tăiați fructele. Topiți mierea într-o tigaie mică și întindeți-o peste stratul superior de patiserie filo, lăsând o margine de 1cm până la capăt. Aranjați feliile de smochine deasupra, în linii drepte și apăsați-le ușor în jos.
-
Pasul 4
Coaceți timp de 20-25 de minute sau până când smochinele s-au ușor caramelizat. 5 Pentru crema de coniac, bateți smântâna cu zahărul glazurat până când este ușoară și pufoasă, apoi pliați coniacul. Se servește cu tarta.
Informatii nutritionale
- Kcals 527
- Gras 28.7g
- Saturează 17.3g
- Carbohidrați 54.2g
- Zaharuri 29.1g
- Fibră 3.9g
- Proteină 5.3g
- Sare 0,7g