Tipul bucătăriei:
Tarta linzer cu zmeura si fistic
- serveste 12
- Uşor
Această tartă linzer delicioasă cu zmeură și fistic durează ceva timp, dar merită efortul. Arată fantastic și este dulceața perfectă pentru a merge alături de o ceașcă de ceai
Ingrediente
- pesmet fin uscat 2 linguri
- gem de zmeură 1 borcan (fara seminte daca preferi)
- fistic 100 g
- zahăr tos auriu 150 g
- făină simplă 225 g
- unt 150 g, ras (se da la congelator mai intai)
- lămâie 1, zestă
- ou 1
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați o tavă de copt de 20 x 26 cm cu hârtie de copt antiaderentă lăsând o proeminență pe cele mai lungi două laturi de 2 cm. Puneți fisticul într-un robot de bucătărie cu jumătate din zahăr și agitați până când nucile sunt măcinate, nu vă faceți griji pentru un pic mai mare de nucă. Adăugați puțină făină dacă amestecul începe să pară uleios. Adăugați zahărul rămas și făina și amestecați. Adăugați untul și coaja de lămâie împreună cu oul și amestecați până la un aluat gros, turnați acesta într-un castron și frământați scurt, va fi foarte moale.
-
Pasul 2
Tăiați 1/3 din aluat. Scoateți bulgări de aluat din cantitatea mai mare și apăsați-i în bază și 1,5-2 cm în sus pe părțile laterale ale formei până când ați folosit tot aluatul și baza este acoperită. Puteți apăsa aluatul în jos printr-un strat de clingflim dacă aluatul se lipește în continuare de mâini.
-
Pasul 3
Întindeți aluatul rămas între 2 foi de hârtie de copt, trebuie să fie suficient de lung într-o direcție pentru a tăia fâșii care să se potrivească deasupra tartei. Răciți ambele în timp ce cuptorul se încălzește.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează baza cu hârtie de copt și umple-o cu fasole, coace 15 minute și apoi ridică hârtia și coace până când baza este uscată și marginile nu mai mult decât ușor maro. . Aluatul poate părea destul de moale, dar se va usca odată ce s-a răcit. În timp ce se gătește, tăiați aluatul întins în fâșii (înlăturați mai întâi foaia de hârtie de sus).
-
Pasul 5
Presărați pesmetul peste baza de patiserie și apoi stropiți gemul într-un strat uniform, întindeți-l dacă este necesar. Foloseste fasiile pentru a decora blatul tartei, aluatul se va incalzi si se va calamar repede asa ca incearca sa nu te descurci prea mult cu el.
-
Pasul 6
Coaceți 20 de minute, sau până când aluatul de deasupra este auriu și se întărește. Se lasa sa se raceasca si apoi se foloseste hartia de deasupra pentru a ridica cu grija tarta din tava.
Informatii nutritionale
- Kcals 349
- Gras 14.8g
- Saturate 7.1g
- Carbohidrați 48.3g
- Fibră 1.7g
- Proteină 4.7g
- Sare 0,3g