Tipul bucătăriei:
Tartă tatin cu banane condimentate
- servește 4-6
- Uşor
Această rețetă de tarte tatin cu banane condimentată vine de la Cinnamon Club. Este ușor de făcut, dar arată impresionant
Ingrediente
- banane 4-5, copt, dar ferm
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- aluat foietaj 150 g
- sos de caramel a servi
- chipsuri de banane tocat pentru a servi
- inghetata cu scortisoara sau vanilie a servi
CARAMEL
- zahăr tos auriu 75 g
- unt 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3½. Pentru caramel, puneți zahărul și 25 ml apă într-un cuptor de 20 cm și un vas rezistent la aragaz (ar funcționa și o tigaie mică rezistentă la cuptor) la foc mic. Se amestecă zahărul de câteva ori, până se dizolvă.
-
Pasul 2
Se fierbe aproximativ 10 minute, până când zahărul devine un caramel și se transformă încet într-o culoare maro închis (ar trebui să devină maro roșcat închis pentru a obține culoarea adâncă pe tarta finită). Înclinați tigaia pentru a obține o culoare uniformă, în loc să amestecați. Luați de pe foc și adăugați untul până la omogenizare.
-
Pasul 3
Curățați și feliați bananele subțiri, apoi așezați-le într-un model circular suprapus peste caramel (aveți grijă să nu îl atingeți deoarece va fi încă fierbinte). Caramelul se poate întări puțin, dar se va topi din nou la cuptor. Se presara scortisoara deasupra.
-
Pasul 4
Rulați aluatul foietaj pe suprafața de lucru înfăinată la 2-3 mm grosime și tăiați aluatul în formă rotundă pentru a acoperi bananele din vas. Puneți capacul de foietaj peste banane și înfigeți marginile cu un cuțit.
-
Pasul 5
Coaceți 25-30 de minute sau până când aluatul se umflă și devine maro deschis deasupra. Se lasa 5 minute sa se raceasca putin caramelul topit.
-
Pasul 6
Întoarceți cu mare atenție tarta pe o farfurie cu banana în sus. Presărați chipsurile de banane pe părțile laterale ale tartei și presărați sosul de toffee în jurul ei, ca în imaginea de mai sus. Se serveste fierbinte, cu inghetata de scortisoara.
Informatii nutritionale
- Kcals 246
- Gras 8.2g
- Saturate 4.2g
- Carbohidrați 39,7g
- Fibră 1.2g
- Proteină 2.6g
- Sare 0,2g