Tipul bucătăriei:
Tartalete cu alune cu ciocolata alba si capsuni
- face 24
- Uşor
Aceste mini tartelete sunt o bucată mică ideală pentru distracție atunci când doriți puțină dulceață în loc de o budincă mare. Capsunile proaspete taie umplutura bogata si fina de alune si ciocolata alba
Ingrediente
- făină simplă 180 g
- zahăr pudră 60 g
- alune tocate 1 lingura
- unt 90 g, răcit și tăiat cubulețe
- ou 1
UMPLERE
- crema dubla 150 ml
- ciocolata alba 200 g, tocat
- căpșuni mici 12, înjumătățit
Metodă
-
Pasul 1
Pune faina, zaharul si alunele in robotul de bucatarie cu un praf de sare. Adăugați untul și procesați până la pesmet fin. Cu procesorul în funcțiune, adăugați oul și amestecați până când aluatul formează o minge. Poate fi necesar să adăugați un strop de apă rece dacă nu se adună repede. Întindeți aluatul subțire pe o suprafață de lucru cu făină. Folosește un tăietor de patiserie pentru a tăia 24 de cercuri mici de aproximativ 8 cm. Presați fiecare într-o formă de mini brioșe și puneți la congelator timp de 20 de minute. Încinge cuptorul la 180c/160c ventilator/gaz 4. Coaceți formele de tartă timp de 15 minute.
-
Pasul 2
Se încălzește smântâna dublă într-un bol de sticlă pus peste apă clocotită. Adăugați ciocolata tocată și amestecați constant până se încorporează. Turnați în produsele de patiserie răcite. Se da la rece o ora si apoi se pune o jumatate de capsuni.
Informatii nutritionale
- Kcals 146
- Gras 9.7g
- Saturate 5.5g
- Carbohidrați 13.7g
- Fibră 0,3g
- Proteină 1.9g
- Sare 0,1g