Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarta Ciocolata Caramel

Tartalete cu ciocolata caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 18
  • Uşor

Aceste tarte individuale cu caramel cu ciocolată sunt făcute cu produse de patiserie de ciocolată. Arata uimitor si le puteti face inainte, perfecte pentru un desert de cina


Ingrediente

PATISERIE

  • făină simplă 150 g, plus puțin în plus pentru rulare
  • cacao 2 linguri
  • zahăr brun deschis 2 linguri
  • unt nesarat 100g, rece și tăiate cubulețe
  • ou 1 galbenus amestecat cu 1-2 linguri de apa rece

Umplutura cu ciocolata

  • zahăr pudră 50 g
  • crema dubla 325 ml
  • ciocolata neagra 200 g
  • ouă 2 galbenusuri, batute

GANACHE DE CIOCOLATA

  • crema dubla 50 ml
  • ciocolata neagra 100 g
  • unt nesarat 25 g
  • glucoză lichidă 1 lingura

A DECORA

  • ciocolata alba 75 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, punem in robotul de bucatarie faina, cacaoa, zaharul, untul si un praf de sare. Puls până la pesmet. adăugați amestecul de ouă și pulsați până când aluatul se adună. Se framanta usor pentru ca aluatul sa se formeze o minge apoi se aplatizeaza intr-un disc, se acopera cu folie alimentara si se da la rece 1 ora.

  • Pasul 2

    Rulați aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată până la o grosime de 2 mm. Ștampilați discuri de 18 × 8 cm și folosiți pentru a tapea 2 forme de tartă cu gem. Înțepăți bazele cu o furculiță și dați la rece timp de 20 de minute.

  • Pasul 3

    Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4 si se pune intr-o tava de copt. Tapetați formele cu pătrate de folie de staniol și umpleți cu fasole. Coaceți orb pe tava timp de 15 minute, îndepărtați folia și fasolea și coaceți timp de 2 minute. Misto.

  • Pasul 4

    Pentru a face umplutura, încălziți zahărul și 1 lingură de apă într-o tigaie până când zahărul se dizolvă apoi fierbeți. Gatiti pana cand zaharul capata o culoare chihlimbar. Luați de pe foc și adăugați smântâna dublă, va clocoti furioasă. Reveniți la foc, aduceți încet la fierbere și amestecați până se omogenizează.

  • Pasul 5

    Rupeți ciocolata într-un bol și adăugați crema de caramel fierbinte. Se lasa sa se topeasca apoi se amesteca usor pana se omogenizeaza si se adauga galbenusurile. Se amestecă până se omogenizează și se împarte între cojile de tartă. Se lasa pana se raceste si umplutura s-a intarit.

  • Pasul 6

    Pentru a face ganache, puneți toate ingredientele într-un castron termorezistent pus peste o tigaie cu apă abia fiartă. Topiți ciocolata apoi amestecați până se omogenizează și puneți puțin peste fiecare tartă pentru a acoperi umplutura. Se lasa sa se aseze.

  • Pasul 7

    Topiți ciocolata albă într-un castron mic pus peste o tigaie cu apă clocotită. Se toarnă ciocolata albă topită într-o pungă din hârtie rezistentă și se stropește linii și puncte peste fiecare tartă. Răciți timp de 30 de minute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 327
  • Gras 24.3g
  • Saturate 13.7g
  • Carbohidrați 25.7g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 3g
  • Sare 0,04g
#Tartalete #ciocolata #caramel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *