Tipul bucătăriei:
Tarte cu cremă portugheză
- face 24
- Uşor
Preparați tarte clasice cu cremă portugheză Pastéis de Nata cu ajutorul pas cu pas din bucătăria de testare cu măsline. Pudrarea prafului cu zahăr pudră oferă tartelor o crustă aurie și caramelizată când sunt gătite
Urmați ghidul nostru pas cu pas pentru a face această rețetă de tartă cu cremă portugheză. Rețeta noastră ușoară de pasteis de nata este una dintre deliciile noastre preferate de copt. Pudrand aluatul cu zahar pudra le da tartelor o crusta aurie.
Ingrediente
- făină simplă 2 linguri
- zahăr pudră 2 linguri, plus mai mult de servit
- tot aluat foietaj cu unt 375 g
- zahăr tos auriu 250 g
- coaja de lamaie 2 benzi
- scorţişoară 1 baton
- ouă 2
- galbenusuri de ou 4
- faina de porumb 50 g
- tot laptele 500 ml
- vanilie 1 păstaie, despicată pe lungime, semințele răzuite și păstrate
- scorțișoară măcinată a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă făina și zahărul pudră și se folosește pentru a pudra suprafața de lucru. Întindeți aluatul pentru a face un dreptunghi de 45 x 30 cm. Rulați pe lungime pentru a crea o formă lungă de cârnați.
-
Pasul 2
Tăiați aluatul în 24 de roți, de aproximativ 1-2 cm grosime.
-
Pasul 3
Rotiți ușor fiecare roată cu sucitorul pentru a se potrivi cu 2 forme de tort antiaderență cu 12 găuri.
-
Pasul 4
Apăsați cercurile de aluat în forme și turnați-le în forme pentru a face forme subțiri. Răciți până la nevoie.
-
Pasul 5
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Faceți un sirop de zahăr punând la fiert zahărul, 200ml apă, coaja de lămâie și batonul de scorțișoară. Reduceți până devine siropos, lăsați să se răcească, apoi îndepărtați scorțișoara și lămâia. Bateți ouăle, gălbenușurile și făina de porumb până se omogenizează într-o altă tigaie mare.
-
Pasul 6
Încălziți laptele și semințele de păstăi de vanilie într-o tigaie separată până sub punctul de fierbere. Se toarnă treptat laptele fierbinte peste ouă și făina de porumb, apoi se fierbe la foc mic, amestecând continuu.
-
Pasul 7
Adăugați siropul de zahăr răcit în cremă și amestecați până se îngroașă ușor.
-
Pasul 8
Se toarnă crema printr-o sită. Se toarnă în formele de patiserie și se coace timp de 15 minute până când aluatul devine auriu și crema s-a întunecat.
-
Pasul 9
Se răcește complet în forme, apoi se cerne peste zahăr pudră și scorțișoară măcinată pentru a servi.
-
Pasul 10
Informatii nutritionale
- Kcals 151
- Gras 6.2g
- Saturate 2.8g
- Carbohidrați 20.7g
- Fibră 0,5g
- Proteină 20.7g
- Sare 0,2g