Tipul bucătăriei:
Tarte cu hrisca cu budinca de orez si mure
- face 8
- Uşor
Olia Hercules preia culesurile bogate și colorate ale unei recolte de toamnă și adaugă o întorsătură est-europeană acestui desert fără gluten
Ingrediente
- tot laptele 1 litru
- crema dubla 150 ml
- zahăr tos auriu 50 g
- frunza de dafin 1
- pastaie de vanilie ½, tăiați pe lungime
- lămâie ½, cu coajă
- orez cu budincă 100 g
- unt moale 20 g, pentru cutii
PATISERIE
- ouă 2, bătut
- zahăr brun granulat 2 linguri
- unt nesarat 50 g, topit
- făină de hrișcă 300 g, plus mai mult pentru rulare
MURE
- mure 150 g
- zahăr tos auriu 1 lingura
- suc de lămâie 1 lingura
- cimbru de lamaie 1 crenguță, doar frunze
Metodă
-
Pasul 1
Puneti laptele, smantana si zaharul intr-o tigaie medie, adaugati dafinul si pastaia de vanilie despicata. Aduceți aproape la fierbere și opriți focul și lăsați la infuzat cât puteți (dar cel puțin 15 minute).
-
Pasul 2
Pentru patiserie, amestecați ouăle, 40 ml apă, ½ linguriță sare, zahărul și untul topit, apoi adăugați treptat făina de hrișcă. Frământați-l pe o suprafață bine făinată până când nu mai este lipicios, încorporând mai multă făină până se întâmplă acest lucru. Înveliți în folie alimentară și dați la frigider pentru 30 de minute.
-
Pasul 3
Se strecoară laptele într-o tigaie curată, se adaugă coaja de lămâie, un praf de sare și orezul. Se amestecă bine și se fierbe la foc foarte mic, amestecând regulat, timp de aproximativ o oră, până când orezul este fiert și obțineți un sos gros lucios.
-
Pasul 4
Când aluatul este răcit, întindeți-l cât mai subțire posibil, astfel încât să tapeteze cutii individuale de 8 x 10-12 cm. Unge cu unt formele de tarta si modeleaza usor aluatul cu mainile. Adăugați o bucată de folie strânsă sau hârtie de copt în carcase și umpleți cu fasole. Coaceți orb timp de 5 minute, apoi scoateți fasolea și puneți din nou la cuptor să se usuce timp de 2 minute. Pune aproximativ 3 linguri de budincă de orez în cutii și dai înapoi la cuptor pentru încă 10 minute.
-
Pasul 5
Pune murele cu zahăr și un strop de apă timp de 5 minute într-o cratiță. Adăugați un strop de lămâie dacă murele sunt dulci (omiteți asta dacă sunt deja tartă) și turnați peste tarte când ies din cuptor. Se presară cimbru de lămâie pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 452
- Gras 18.4g
- Saturate 10.8g
- Carbohidrați 60.2g
- Zaharuri 20.4g
- Fibră 2.2g
- Proteină 10.1g
- Sare 0,5g