Skip to content
Close

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarte cu hrisca cu budinca de orez si mure

Tarte cu hrisca cu budinca de orez si mure

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Uşor

Olia Hercules preia culesurile bogate și colorate ale unei recolte de toamnă și adaugă o întorsătură est-europeană acestui desert fără gluten


Ingrediente

  • tot laptele 1 litru
  • crema dubla 150 ml
  • zahăr tos auriu 50 g
  • frunza de dafin 1
  • pastaie de vanilie ½, tăiați pe lungime
  • lămâie ½, cu coajă
  • orez cu budincă 100 g
  • unt moale 20 g, pentru cutii

PATISERIE

  • ouă 2, bătut
  • zahăr brun granulat 2 linguri
  • unt nesarat 50 g, topit
  • făină de hrișcă 300 g, plus mai mult pentru rulare

MURE

  • mure 150 g
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • suc de lămâie 1 lingura
  • cimbru de lamaie 1 crenguță, doar frunze

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti laptele, smantana si zaharul intr-o tigaie medie, adaugati dafinul si pastaia de vanilie despicata. Aduceți aproape la fierbere și opriți focul și lăsați la infuzat cât puteți (dar cel puțin 15 minute).

  • Pasul 2

    Pentru patiserie, amestecați ouăle, 40 ml apă, ½ linguriță sare, zahărul și untul topit, apoi adăugați treptat făina de hrișcă. Frământați-l pe o suprafață bine făinată până când nu mai este lipicios, încorporând mai multă făină până se întâmplă acest lucru. Înveliți în folie alimentară și dați la frigider pentru 30 de minute.

  • Pasul 3

    Se strecoară laptele într-o tigaie curată, se adaugă coaja de lămâie, un praf de sare și orezul. Se amestecă bine și se fierbe la foc foarte mic, amestecând regulat, timp de aproximativ o oră, până când orezul este fiert și obțineți un sos gros lucios.

  • Pasul 4

    Când aluatul este răcit, întindeți-l cât mai subțire posibil, astfel încât să tapeteze cutii individuale de 8 x 10-12 cm. Unge cu unt formele de tarta si modeleaza usor aluatul cu mainile. Adăugați o bucată de folie strânsă sau hârtie de copt în carcase și umpleți cu fasole. Coaceți orb timp de 5 minute, apoi scoateți fasolea și puneți din nou la cuptor să se usuce timp de 2 minute. Pune aproximativ 3 linguri de budincă de orez în cutii și dai înapoi la cuptor pentru încă 10 minute.

  • Pasul 5

    Pune murele cu zahăr și un strop de apă timp de 5 minute într-o cratiță. Adăugați un strop de lămâie dacă murele sunt dulci (omiteți asta dacă sunt deja tartă) și turnați peste tarte când ies din cuptor. Se presară cimbru de lămâie pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 452
  • Gras 18.4g
  • Saturate 10.8g
  • Carbohidrați 60.2g
  • Zaharuri 20.4g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 10.1g
  • Sare 0,5g
.
#Tarte #hrisca #budinca #orez #mure
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast