Tipul bucătăriei:
Terină de ciocolată cu sos caramel-nuci
- serveste 6
- Puțin efort
Inspirată de Notting Hill Kitchen, Londra, această terina de ciocolată este o interpretare modernă a unui desert clasic. Un desert perfect atunci când distrați prietenii și familia.
Ingrediente
- 70% ciocolată neagră 200 g, rupte în bucăți
- unt 200g, moale
- pudră de cacao 25 g
- ouă 2 mari, doar albe
- zahăr tos auriu 100 g
- crema dubla 400 ml
- alune întregi 30 g, tocat
- zahăr brun ușor moale 100 g
- extract de vanilie ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați o tavă mică de 450 g/1 lb cu folie alimentară – este mai ușor dacă ungeți mai întâi tava cu ulei de floarea soarelui. Topiți ciocolata, apoi lăsați-o să se răcească câteva minute. Între timp, bateți 150 g de unt și pudră de cacao până la o pastă netedă. Bateți albușurile spumă, apoi adăugați zahărul tos pentru a obține o bezea tare și lucioasă. Bateți 300 ml de smântână pentru a forma vârfuri moi.
-
Pasul 2
Amestecați ciocolata în pasta de unt și cacao, apoi adăugați frișca, urmată de bezea. Pune-l ușor cu lingura în tava pregătită, netezește partea superioară, acoperă și congelează peste noapte – sau până la 2 luni.
-
Pasul 3
Pentru a servi, transferați terina de la congelator la frigider pentru 20 de minute. Pentru a face sosul, prăjiți nucile într-o tigaie până devin aurii, apoi întindeți-le și tocați-le. Adăugați restul de 50 g de unt și zahărul brun deschis în tigaie și topim împreună. Amestecați restul de 100 ml de smântână și vanilia cu un praf de sare – apoi barbotați timp de un minut până se îngroașă. se amestecă nucile tocate.
-
Pasul 4
Tăiați terina pe farfurii de servire și puneți-o cu lingura peste niște sos de caramel cald.
Informatii nutritionale
- Kcals 954
- Gras 81,5g
- Carbohidrați 46,8g
- Fibră 2g
- Proteină 6.3g
- Sare 0,7g