Skip to content

Tipul bucătăriei:

Terină de ciocolată cu sos caramel-nuci

Terină de ciocolată cu sos caramel-nuci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Inspirată de Notting Hill Kitchen, Londra, această terina de ciocolată este o interpretare modernă a unui desert clasic. Un desert perfect atunci când distrați prietenii și familia.


Ingrediente

  • 70% ciocolată neagră 200 g, rupte în bucăți
  • unt 200g, moale
  • pudră de cacao 25 g
  • ouă 2 mari, doar albe
  • zahăr tos auriu 100 g
  • crema dubla 400 ml
  • alune întregi 30 g, tocat
  • zahăr brun ușor moale 100 g
  • extract de vanilie ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați o tavă mică de 450 g/1 lb cu folie alimentară – este mai ușor dacă ungeți mai întâi tava cu ulei de floarea soarelui. Topiți ciocolata, apoi lăsați-o să se răcească câteva minute. Între timp, bateți 150 g de unt și pudră de cacao până la o pastă netedă. Bateți albușurile spumă, apoi adăugați zahărul tos pentru a obține o bezea tare și lucioasă. Bateți 300 ml de smântână pentru a forma vârfuri moi.

  • Pasul 2

    Amestecați ciocolata în pasta de unt și cacao, apoi adăugați frișca, urmată de bezea. Pune-l ușor cu lingura în tava pregătită, netezește partea superioară, acoperă și congelează peste noapte – sau până la 2 luni.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, transferați terina de la congelator la frigider pentru 20 de minute. Pentru a face sosul, prăjiți nucile într-o tigaie până devin aurii, apoi întindeți-le și tocați-le. Adăugați restul de 50 g de unt și zahărul brun deschis în tigaie și topim împreună. Amestecați restul de 100 ml de smântână și vanilia cu un praf de sare – apoi barbotați timp de un minut până se îngroașă. se amestecă nucile tocate.

  • Pasul 4

    Tăiați terina pe farfurii de servire și puneți-o cu lingura peste niște sos de caramel cald.

Informatii nutritionale

  • Kcals 954
  • Gras 81,5g
  • Carbohidrați 46,8g
  • Fibră 2g
  • Proteină 6.3g
  • Sare 0,7g
#Terină #ciocolată #sos #caramelnuci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *