Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de fleac cu zmeura mascarpone

Terină de fleac cu zmeură Mascarpone

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10
  • Uşor

Toate aromele delicioase ale unui fleac tradițional de Crăciun într-o tavă de pâine – este ușor de feliat și foarte inteligent. Se va păstra până la 3 zile la frigider


Încearcă această terină de zmeură, apoi verifică-ne Baileys fleac, fleac de sherry, Fleac de Crăciun și multe altele Idei de deserturi de Craciun.

Ingrediente

  • foi de gelatină 2
  • zmeura 300g, proaspăt sau congelat și decongelat
  • crema dubla 600 ml, la temperatura camerei
  • mascarpone Cuva de 250 g, la temperatura camerei
  • pastaie de vanilie 1/2, seminte rezervate
  • zahăr pudră 75g, cernut
  • sherry uscat 150 ml
  • degete din burete 12
  • fulgi de migdale prăjite a decora
  • bile de argint comestibile a decora

Metodă

  • Pasul 1

    Clătiți o tavă de pâine de aproximativ 21 cm lungime x 8 cm lățime x 7 cm înălțime cu apă rece și apoi tapetați cu pergament de copt, lăsând o mică suresă. Înmuiați gelatina în apă rece timp de 5 minute.

  • Pasul 2

    Între timp, pasează 125 g de zmeură, apoi împinge-le printr-o sită folosind dosul unei linguri pentru a face un piure. Aruncați semințele.

  • Pasul 3

    Bateți 450 ml de smântână până la vârfuri aproape tari. Bateți mascarpone cu vanilia și zahărul. Îndoiți mascarpone în cremă până la omogenizare.

  • Pasul 4

    Scurgeți gelatina și dizolvați-o în 2 linguri de apă clocotită ușor răcită. Se amestecă 2 linguri de amestec de gelatină în piure, apoi se amestecă gelatina rămasă în cremă.

  • Pasul 5

    Pune niște smântână în tavă pentru a face un strat, de aproximativ 1/2 cm grosime. stropiți cu o treime din piure. Înmuiați 2 degete de burete în sherry și puneți-le în tavă pe o parte, capăt la capăt. Repetați cu încă 2 degete pe partea opusă a formei și terminați cu încă 2 degete de burete în centru.

  • Pasul 6

    Puneti mai multa crema peste degete si intre goluri. Împingeți jumătate din zmeura rămasă în cremă în linii între degete. Stropiți cu piure și repetați cu degetele rămase, smântână, zmeură și piure. Se rasturna peste hartia de copt si se da la rece 4 ore.

  • Pasul 7

    Pentru a servi, bateți smântâna rămasă până la vârfuri moi. Întoarceți terina cu susul în jos pe un platou. Acoperiți cu smântână și presărați cu migdale și bile de argint.

Informatii nutritionale

  • Kcals 626
  • Gras 5.3g
  • Carbohidrați 22.2g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 3.8g
  • Sare 0,22g
#Terină #fleac #zmeură #Mascarpone
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *