Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Nougat cu Sos Caramel

Terină de nuga cu caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Acesta este un desert frumos pentru a încheia o cină specială. Terrina de nugat arată foarte plăcută de Crăciun, pestrită cu cireșe roșii glacé. Se poate face din timp și se ține la congelator până când ești gata să termini cu caramelul


Încercați această terină cu nuga, apoi consultați-ne profiterole, fleac de sherry, jurnalul de Crăciun și altele Idei de deserturi de Craciun. Vrei să-ți faci propriile cadouri gastronomice de Crăciun? Încercați rețetele noastre de nuga, turtă dulce, fudge Baileys și găsiți multe mai multe idei de cadouri comestibile.

Ingrediente

  • gelatină 2 foi
  • ouă 5, separate
  • Miere 2 linguri
  • zahăr tos auriu 4 linguri
  • ciocolata alba 200 g, topit
  • migdale 50 g, prajite si tocate
  • fistic 50 g, tocat
  • coaja confiata tocat pentru a face 1 lingura
  • cireșe glacé 6, tocate fin
  • frișcă 200 ml, bătută

CARAMEL

  • zahăr tos auriu 100 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se unge cu ulei o tavă de pâine sau terină de 20 cm x 10 cm x 8 cm, apoi se tapetează cu un strat dublu de folie alimentară, lăsând puțin peste.

  • Pasul 2

    Înmuiați gelatina în apă rece până devine moale. Bateți gălbenușurile de ou și mierea cu 3 linguri de apă într-un castron pus peste o tigaie cu apă clocotită până când amestecul se îngroașă (dacă folosiți un termometru amestecul va fi gata la 80-85C.) Se amestecă gelatina înmuiată.

  • Pasul 3

    Punem zaharul si 1 lingura apa intr-o cratita mica si aducem la fiert, apoi fierbem pana cand amestecul se ingroasa putin (sau ajunge la 110C). Albusurile se bat spuma intr-un castron pana devin tari, apoi se adauga siropul de zahar batand tot timpul pana cand amestecul este rece. Încorporați amestecul de gălbenușuri, ciocolata, nucile, coaja și cireșele, apoi smântâna. Se pune în terină, se nivelează partea de sus și se îngheață.

  • Pasul 4

    Când sunteți gata de servit, faceți caramelul. Se pune zaharul intr-o tigaie cu 2 linguri de apa si se incinge pana se dizolva zaharul; aduceți la fiert și barbotați până când amestecul începe să devină auriu. Luați tigaia de pe foc și scufundați pentru scurt timp baza în apă rece. Întoarceți terina pe o farfurie și îndepărtați folia alimentară. Turnați caramelul peste terină într-un model încrucișat și feliați pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 382
  • Gras 22.1g
  • Carbohidrați 37.6g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 7.7g
  • Sare 0,2g
#Terină #nuga #caramel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *