Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de terină cu ciocolată cu unt de arahide și gem

Terrină de zmeură de ciocolată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10
  • Un mic efort

Acest tort de Hannah Miles este suprem în kitsch. Stropiți ganache deasupra, astfel încât straturile destul de dungate de unt de arahide și dulceață de zmeură să apară


Faceți această impresionantă terină de zmeură de ciocolată pentru o piesă centrală festivă, apoi verificați-ne profiterole, fleac sherry, rulou de zmeură și altele Idei de desert de Crăciun.

Ingrediente

  • ouă 5
  • zahăr pudră 120g
  • migdale macinate 120g
  • pudră de cacao 60g, cernut
  • gem de zmeură 4 linguri

BUTTERCREAM

  • zahăr pudră 225g
  • galbenusuri de ou 4
  • unt 250g, înmuiat, plus altele pentru tablă
  • ciocolata simpla 60g, topit
  • unt de arahide crocant 2 linguri

GANACHE

  • crema dubla 150 ml
  • unt 30g
  • ciocolata simpla 100g, rupt în bucăți
  • glucoza lichida 2 linguri

Metodă

PENTRU PRATIC

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți ouăle și zahărul tos în vasul unui mixer pe suport și bateți timp de aproximativ 5 minute până când amestecul este foarte gros și cremos. Alternativ, puteți face acest lucru folosind un tel electric.

  • Pasul 2

    Îndoiți ușor migdalele măcinate și pudra de cacao în amestecul de ouă, până se încorporează.

  • Pasul 3

    Se toarnă amestecul într-o formă de copt unsă și căptușită cu o adâncime de 35cm x 25cm și se întinde cu o spatulă. Coaceți timp de 25-30 de minute până când se rumenește ușor deasupra și tortul se revarsă la atingere. Întoarceți-vă pe un raft pentru a vă răci complet.

PENTRU BUTTERCREAM

  • Pasul 1

    Încălziți zahărul și 60 ml apă într-o tigaie ușor până când zahărul s-a dizolvat, apoi aduceți-l la fierbere și fierbeți până când temperatura ajunge la stadiul „bilă moale” (119C pe un termometru pentru zahăr).

  • Pasul 2

    În timp ce caramelul se gătește, bateți gălbenușurile într-un castron separat până când sunt ușoare și cremoase. Reduceți viteza și turnați încet caramelul. Bateți până când amestecul este ușor și voluminos și se răcește complet.

  • Pasul 3

    Adăugați încet untul, câte o lingură la un moment dat, amestecând tot timpul până se încorporează tot untul. Bateți încă câteva minute până când glazura este ușoară și aerisită. Împărțiți amestecul în două, împăturiți ciocolata topită într-o jumătate și bateți untul de arahide în cealaltă jumătate.

A SETA

  • Pasul 1

    Căptușiți o tablă adâncă de 10 cm x 20 cm cu un strat triplu de film de agățare, astfel încât să atârne peste margini. Tăiați tortul în 4 dreptunghiuri pentru a se potrivi cu forma de pâine. Puteți folosi orice tăieturi pentru a remedia golurile dacă nu există suficient tort, deoarece acest lucru nu va conta atunci când tortul a fost stabilit.

  • Pasul 2

    Puneți una dintre feliile de tort în tigaia căptușită și apoi acoperiți-o cu jumătate din cremă de unt de ciocolată, întinzându-l într-un strat uniform cu ajutorul unui cuțit sau a unei spatule. Puneți o a doua prăjitură deasupra și întindeți-o peste gem. Acoperiți cu tot untul de arahide. Puneți o a treia prăjitură deasupra și apoi întindeți-o pe restul cremei de unt de ciocolată.

  • Pasul 3

    În cele din urmă, acoperiți cu ultima prăjitură și înfășurați strâns cu folia de film. Se răcește aproximativ 2 ore.

PENTRU GANACHE

  • Pasul 1

    Încălziți smântâna, untul, ciocolata și glucoza lichidă într-o cratiță și fierbeți până fierbe ciocolata și untul și aveți un sos neted, lucios. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Răsturnați tortul răcit pe un raft de răcire și puneți o foaie de hârtie de copt dedesubt. Puneți cu atenție ganache peste. Se lasă aproximativ 10 minute, apoi, folosind o spatulă, se transferă tortul pe o farfurie și se răcește cel puțin 3 ore sau peste noapte.

.
#Terrină #zmeură #ciocolată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *