Tipul bucătăriei:
Tort ananas cu capul în jos
- servește 8
- Uşor
Du-te retro cu această rețetă de tort cu ananas cu capul în jos. Prăjind ananasul înainte de coacere pierdeți din apă și obțineți o prăjitură cu aspect mai îngrijit.
Coaceți acest tort clasic de ananas cu capul în jos, apoi verificați budincile noastre cu rom și ananas cu capul în jos, tortul cu rom și ananas întreg prăjit.
Ingrediente
- ananas 1 mic, curățat, miez și tăiat în bucăți
- zahăr brun moale deschis 2 linguri
- unt nesarat 115g, înmuiat plus 50g pentru tablă
- zahăr tos auriu 175g, plus 3 linguri
- cireșe glacé 7, înjumătățit (opțional)
- ouă 3
- extract de vanilie 1 linguriță
- făină simplă 225g
- praf de copt 2 lingurițe
- lapte 50-75ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Puneți bucățile de ananas pe o tavă de copt și gătiți timp de 10 minute.
-
Pasul 2
Se presară zahărul brun și se fierbe încă 10 minute. Se lasă să se răcească complet pe tavă.
-
Pasul 3
Ungeți părțile laterale și baza unei tablă rotundă de 22 cm, pe bază de solid, adăugând un strat gros de unt la baza tablii. Presărați 3 linguri de zahăr tos peste unt. Aranjați bucățile de ananas caramelizat într-un singur strat în fundul cutiei, la fel de îngrijit sau întâmplător, după cum doriți.
-
Pasul 4
Adăugați cireșe pentru puncte retro suplimentare, dacă doriți.
-
Pasul 5
Bateți 115g unt și zahărul într-un castron până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați ouăle, pe rând, bătând bine între fiecare, apoi bateți în vanilie.
-
Pasul 6
Cernem făina în castron, adăugăm praful de copt și un praf de sare și împăturim în aluat cu o lingură de metal. Adăugați laptele pentru a face un aluat neted, cu lingură.
-
Pasul 7
Puneți aluatul peste feliile de ananas și neteziți blatul. Coaceți timp de 50 de minute – 1 oră până când o frigarui de metal iese curat.
-
Pasul 8
Se lasă la răcit 5 minute, apoi se răstoarnă ușor pe o farfurie.
Informatii nutritionale
- Kcals 457
- Gras 19.4g
- Saturează 11.5g
- Carbohidrați 63.3g
- Zaharuri 41.4g
- Fibră 2.2g
- Proteină 5.8g
- Sare 0,4g