Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de prăjitură cu rom și stafide

Tort bundt cu rom și stafide

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • se taie in 15 felii
  • Uşor

Romul și stafidele sunt o combinație de arome adevărată, plăcută mulțimii. Încearcă această prăjitură cu rom și stafide caldă, pentru budincă, îndoită cu frișcă îndulcită


Coaceți acest pachet de rom și stafide, apoi verificați clasicul nostru prajitură de Crăciun, tort bulgăre de zăpadătort cu rom și altele Coacerea de Crăciun Rețete.

Ingrediente

  • stafide 350 g
  • rom negru 100 ml
  • unt 225g, plus extra pentru tavă
  • zahăr ușor muscovado 175 g
  • ouă 4 medii
  • făină simplă 350g, plus extra pentru tavă
  • acțiune rapidă sau drojdie de coacere ușor plic de 7 g
  • praf de copt 1 lingura
  • extract de vanilie 2 lingurite
  • lapte 50 ml

GLAZURĂ

  • zahăr ușor muscovado 100 g
  • unt 50 g
  • rom negru 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Cu o seară înainte de a dori să faceți tortul, amestecați stafidele și romul și lăsați-le la macerat peste noapte (amestecând de câteva ori dacă vă amintiți).

  • Pasul 2

    A doua zi, scurgeți stafidele rezervând restul de rom. Pune 200 g de stafidele si romul intr-un robot de bucatarie cu untul si zaharul si mixam pana se omogenizeaza cu adevarat. Adaugam ouale, faina, drojdia, praful de copt, vanilia si laptele cu un praf de sare si amestecam din nou. Răzuiți într-un castron, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la temperatura camerei să crească timp de o oră.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 31/2 și unt și făină ușor o tavă mare (aproximativ 23 cm). Îndoiți restul stafidelor prin aluat, apoi puneți cu lingura în tavă și neteziți blatul. Coaceți timp de 50 de minute – 1 oră sau până când o frigărui înfiptă în centru iese curată. Se dau pe un grătar pentru a se răci.

  • Pasul 4

    Puneți ingredientele pentru glazură într-o tigaie și încălziți ușor până când zahărul s-a dizolvat, apoi barbotați împreună câteva minute până devine strălucitor și picant. Se da la rece pana incepe sa se ingroase, apoi se toarna peste prajitura pentru a se glazura. Se răcește până se fixează. Tăiați în felii generoase.

Informatii nutritionale

  • Kcals 407
  • Gras 17g
  • Saturate 10.1g
  • Carbohidrați 51.6g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,6g
#Tort #bundt #rom #și #stafide
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *