Skip to content

Tipul bucătăriei:

O prăjitură de ciocolată mată cu ceai pe lateral

Tort Chocolate Guiness

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10
  • Uşor

Ai asortat vreodată Guinness cu ciocolată? Această pereche, făcută inițial faimoasă de Nigella Lawson, face un burete întunecat și bogat. Se acoperă cu vârtejuri de glazură de ciocolată cremoasă


Coaceți acest tort Guinness cu ciocolată, apoi verificați tortul nostru cu ciocolată fudge, tortul ușor de ciocolată, brownies Guinness și rețete mai indulgente de tort cu ciocolată.

Ingrediente

  • Guinness 250ml
  • unt sărat 175g, cubulat, plus extra pentru tablă
  • ciocolata neagra 75g, tocate aproximativ
  • pasta de fasole de vanilie 1 lingură
  • ouă 3 mari
  • smantana 100g
  • zahăr pudră 200g
  • zahăr brun moale închis 75g
  • făină simplă 300g
  • bicarbonat de soba 2 lingurițe
  • pudră de cacao 40g

GLAZURĂ

  • crema dubla 300ml
  • zahăr brun moale închis 50g
  • pudră de cacao 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți o formă de tort adâncă cu fund liber de 23 cm și tapetați cu hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Puneți Guinness, untul, ciocolata și vanilia într-o tigaie medie, la foc mic, amestecând până se omogenizează. Se ia de pe foc și se lasă la răcit 5 minute.

  • Pasul 3

    Când amestecul este ușor răcit, amestecați ouăle, urmate de smântână, până se omogenizează. Amestecați împreună zaharurile, făina, bicarbul și pudra de cacao într-un castron mare. Turnați treptat ingredientele umede în uscat, bătând continuu, până când aveți un aluat neted.

  • Pasul 4

    Se toarnă aluatul în formă și se coace timp de 1 oră-1 oră 15 minute sau până când o frigăruie introdusă în mijloc iese curată. Se lasă să se răcească complet în tablă.

  • Pasul 5

    Pentru a face glazura, puneți smântâna, zahărul și pudra de cacao într-un castron mare și bateți-le cu vârfuri moi. Scoateți tortul din tablă, puneți-l pe o farfurie de servire și acoperiți glazura deasupra, întinzând-o cu spatele unei linguri pentru a acoperi suprafața.

Informatii nutritionale

  • Kcals 648
  • Gras 39,5g
  • Saturează 23.8g
  • Carbohidrați 61.2g
  • Zaharuri 36.4g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 9g
  • Sare 1g
.
#Tort #Chocolate #Guiness
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *