Skip to content

Tipul bucătăriei:

prajitura cu ciocolata

Tort cu ciocolată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

S’mores, marshmallow-uri înfipte în foc, prinse între biscuiți cu ciocolată, sunt un clasic în SUA pentru un motiv. Această rețetă combină toate aceste arome într-un singur tort epic


Încercați rețeta noastră de prăjitură s’mores, apoi verificați merele noastre toffee, prăjitura cu ciocolată și mai multă mâncare de noapte pentru foc de tabără.

Ingrediente

  • făină simplă 200 g
  • pudră de cacao 6 linguri
  • praf de copt 1 lingura
  • bicarbonat de sodiu 1 lingura
  • zahăr moale brun deschis 225 g
  • Horlicks 2 linguri
  • tartina neteda de biscuiti 100 g (am folosit Lotus Biscoff tartinat fin)
  • ulei vegetal 85 ml, plus extra pentru cutii
  • zer cuva de 284 ml
  • extract de vanilie 2 lingurite
  • ouă 2 mari, bătute
  • bezele albe 100 g de servit

UMPLERE

  • ciocolata neagra 50 g, rupte în bucăți
  • unt nesarat 50 g, la temperatura camerei
  • zahăr pudră 150g, cernute
  • tot laptele 2 linguri
  • tartina neteda de biscuiti 100 g
  • biscuiți speculoos sau digestive 25 g, mărunțite fin

GANACHE DE CIOCOLATA

  • ciocolata neagra 100 g, rupte în bucăți
  • Miere 4 linguri
  • pudră de cacao 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Ulei și linie de bază 2 x 20 cm adâncime, forme rotunde pentru tort cu hârtie de copt. Amestecați făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul, zahărul și ½ linguriță sare într-un castron mare. Amestecați Horlicks-urile cu 100 ml de apă clocotită pentru a se dizolva, apoi adăugați un amestec neted de biscuiți, urmat de uleiul, zara, extractul de vanilie și la final ouăle.

  • Pasul 2

    Se toarnă ingredientele umede în cel uscat și se amestecă până se omogenizează. Împărțiți amestecul uniform între forme și coaceți timp de 20-25 de minute până când crește și o frigărui înfiptă în mijloc iese curată. Se răcește în forme timp de 10 minute, apoi se întoarce pe un grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 3

    Pentru a face umplutura, topește ciocolata într-un castron termorezistent peste o tigaie cu apă abia fiartă. Scoateți și răciți.

  • Pasul 4

    Puneți untul și zahărul pudră împreună într-un castron și zdrobiți pentru a se combina, apoi bateți cu o telul electric până se omogenizează. Bateți laptele, urmat de ciocolata topită și, la final, adăugați tartina netedă de biscuiți.

  • Pasul 5

    Întindeți un burete cu toată umplutura și împrăștiați cu firimiturile de biscuiți. Acoperiți cu cel de-al doilea burete și trântiți jos pentru a se lipi.

  • Pasul 6

    Pentru a face glazura de ciocolată puneți toate ingredientele într-o tigaie mică cu 4 linguri de apă. Se încălzește foarte încet până se topește ciocolata și obții un sos strălucitor. Se răcește până când este suficient de groasă pentru a acoperi o lingură și se picura încet, apoi se pune cu lingura peste partea de sus a prăjiturii și se lasă să picure pe margini.

  • Pasul 7

    Aranjați marshmallow-urile deasupra tortului, apoi folosiți un pistol de suflat la setarea cea mai scăzută pentru a le topi și rumeni treptat. Odată ce marshmallow-urile sunt prăjite deasupra și se topesc pe burete, lăsați să se răcească și lăsați timp de aproximativ 10 minute, înainte de a mânca.

Informatii nutritionale

  • Kcals 554
  • Gras 26.1g
  • Saturate 8.9g
  • Carbohidrați 69.2g
  • Zaharuri 48,7g
  • Fibră 4g
  • Proteină 8.2g
  • Sare 0,6g
.
#Tort #ciocolată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *