Tipul bucătăriei:
Tort cu ciocolată
- serveste 12
- Uşor
S’mores, marshmallow-uri înfipte în foc, prinse între biscuiți cu ciocolată, sunt un clasic în SUA pentru un motiv. Această rețetă combină toate aceste arome într-un singur tort epic
Încercați rețeta noastră de prăjitură s’mores, apoi verificați merele noastre toffee, prăjitura cu ciocolată și mai multă mâncare de noapte pentru foc de tabără.
Ingrediente
- făină simplă 200 g
- pudră de cacao 6 linguri
- praf de copt 1 lingura
- bicarbonat de sodiu 1 lingura
- zahăr moale brun deschis 225 g
- Horlicks 2 linguri
- tartina neteda de biscuiti 100 g (am folosit Lotus Biscoff tartinat fin)
- ulei vegetal 85 ml, plus extra pentru cutii
- zer cuva de 284 ml
- extract de vanilie 2 lingurite
- ouă 2 mari, bătute
- bezele albe 100 g de servit
UMPLERE
- ciocolata neagra 50 g, rupte în bucăți
- unt nesarat 50 g, la temperatura camerei
- zahăr pudră 150g, cernute
- tot laptele 2 linguri
- tartina neteda de biscuiti 100 g
- biscuiți speculoos sau digestive 25 g, mărunțite fin
GANACHE DE CIOCOLATA
- ciocolata neagra 100 g, rupte în bucăți
- Miere 4 linguri
- pudră de cacao 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Ulei și linie de bază 2 x 20 cm adâncime, forme rotunde pentru tort cu hârtie de copt. Amestecați făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul, zahărul și ½ linguriță sare într-un castron mare. Amestecați Horlicks-urile cu 100 ml de apă clocotită pentru a se dizolva, apoi adăugați un amestec neted de biscuiți, urmat de uleiul, zara, extractul de vanilie și la final ouăle.
-
Pasul 2
Se toarnă ingredientele umede în cel uscat și se amestecă până se omogenizează. Împărțiți amestecul uniform între forme și coaceți timp de 20-25 de minute până când crește și o frigărui înfiptă în mijloc iese curată. Se răcește în forme timp de 10 minute, apoi se întoarce pe un grătar pentru a se răci complet.
-
Pasul 3
Pentru a face umplutura, topește ciocolata într-un castron termorezistent peste o tigaie cu apă abia fiartă. Scoateți și răciți.
-
Pasul 4
Puneți untul și zahărul pudră împreună într-un castron și zdrobiți pentru a se combina, apoi bateți cu o telul electric până se omogenizează. Bateți laptele, urmat de ciocolata topită și, la final, adăugați tartina netedă de biscuiți.
-
Pasul 5
Întindeți un burete cu toată umplutura și împrăștiați cu firimiturile de biscuiți. Acoperiți cu cel de-al doilea burete și trântiți jos pentru a se lipi.
-
Pasul 6
Pentru a face glazura de ciocolată puneți toate ingredientele într-o tigaie mică cu 4 linguri de apă. Se încălzește foarte încet până se topește ciocolata și obții un sos strălucitor. Se răcește până când este suficient de groasă pentru a acoperi o lingură și se picura încet, apoi se pune cu lingura peste partea de sus a prăjiturii și se lasă să picure pe margini.
-
Pasul 7
Aranjați marshmallow-urile deasupra tortului, apoi folosiți un pistol de suflat la setarea cea mai scăzută pentru a le topi și rumeni treptat. Odată ce marshmallow-urile sunt prăjite deasupra și se topesc pe burete, lăsați să se răcească și lăsați timp de aproximativ 10 minute, înainte de a mânca.
Informatii nutritionale
- Kcals 554
- Gras 26.1g
- Saturate 8.9g
- Carbohidrați 69.2g
- Zaharuri 48,7g
- Fibră 4g
- Proteină 8.2g
- Sare 0,6g