Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort cu clementină

Tort cu clementină

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10-12
  • Uşor

Aceasta este o rotire festivă pe un burete clasic victoria – în loc de gem și cremă este stratificată cu un caș de clementină de casă (puteți prefera cumpărat de la magazin dacă preferați) și o cremă cu șampanie


Încercați tortul nostru cu clementină, apoi verificați tortul nostru clasic de Crăciun, tortul cu bulgări de zăpadă, tortul italian de Crăciun și mai multe rețete de copt de Crăciun.

Ingrediente

CLEMENTINE CURD

  • clementine 2, zested, plus un pic suplimentar pentru decorare
  • lămâie 1, zestat
  • zahăr pudră 100g
  • ouă 2 mari
  • suc de clementină 50ml (2-3 fructe)
  • unt nesarat 100g, înmuiat

PRĂJITURA CLEMENTINĂ

  • unt nesarat 225g, înmuiat, plus extra pentru cutii
  • zahăr pudră 225g
  • clementine 4, zestat
  • ouă 4 mari
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • făină auto-crescătoare 225g

CREMĂ BĂTUITĂ CHAMPAGNE

  • crema dubla 600 ml
  • zahăr glazură 2 linguri
  • Șampanie 50 ml
  • extract de vanilie 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru caș, puneți coajele, zahărul, ouăle și sucul de clementină într-o tigaie și gătiți la foc mic, amestecând, până când amestecul s-a îngroșat suficient pentru a acoperi spatele unei linguri de lemn. Se toarnă într-un castron mic și se adaugă untul, amestecând până se topește și se combină cu cașul. Se toarnă cașul într-un borcan sterilizat și se răcește.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și unt și linia de bază 2 x adâncime formele de tort de 20 cm.

  • Pasul 3

    Pentru a face straturile de prăjitură, puneți untul, zahărul și coaja într-un castron mare și bateți-le împreună cu bătăi electrice timp de 5 minute sau până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați ouăle o dată, bătând până când se combină complet înainte de a adăuga altul. Adăugați vanilia și amestecați scurt pentru a combina. Adăugați făina și 1/ 4 lingurițe de sare și pliați ușor până se formează un aluat neted. Împărțiți în mod egal între formele de tort pregătite și întindeți-le într-un strat uniform. Coaceți timp de 25-30 de minute sau până când tortul revine la o atingere ușoară. Se răcește în cutii timp de 10 minute înainte de a le scoate pe o grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 4

    Pentru cremă, bateți toate ingredientele până când amestecul deține vârfuri moi. Folosiți un cuțit zimțat pentru a tăia cu grijă fiecare strat de tort orizontal în două straturi subțiri. Puneți primul strat de tort pe o farfurie de servire și acoperiți cu 1/ 4 din crema, intinzandu-se pana ajunge la marginea tortului. Răspândit peste 1/ 3 din caș, tachinându-l ușor peste marginea cremei. Repetați cu al doilea și al treilea strat de prăjitură, acoperind cu ultimul strat de prăjitură. Pentru a termina, întindeți crema rămasă peste blatul tortului și radeți mărunt peste puțină coajă de clementină suplimentară.

Informatii nutritionale

  • Kcals 689
  • Gras 52.3g
  • Saturează 31.7g
  • Carbohidrați 46g
  • Zaharuri 31.3g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 6.9g
  • Sare 0,4g
.
#Tort #clementină
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *