Close
Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tort Gin Tonic Cu Lamaie

Tort cu gin tonic

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • serveste 8
  • Uşor

Acest tort dublu cu lămâie, gin și tonic combină două dintre lucrurile noastre preferate. Este ușor de făcut și sigur că va mulțumi mulțimii – un nou mod de a vă bucura de G&T


Încercați prăjitura noastră clasică cu gin tonic sau faceți pătratele noastre de gin de dimensiuni mici pentru a le servi la următoarea petrecere aici.

Gin tonic într-o prăjitură?! Da, așa e. Tortul nostru cu gin tonic este o întorsătură de băutură a unui tort cu lămâie. Ginul ajută tradiționalul tort cu lămâie să rămână umed. Siropul de gin tonic este apoi turnat deasupra pentru a se scufunda în tort pentru un tort de sărbătoare care se oprește pentru toți fanii tăi G&T.

Ingrediente

  • unt nesarat 200g, plus extra pentru ungere
  • zahăr tos auriu 200 g
  • oua mari 4
  • făină simplă 175 g
  • iaurt cu lămâie plină de grăsime 75 g
  • făină auto-crescătoare 100 g
  • gin 3 linguri
  • lămâi 3, cu coajă (veți folosi sucul din sirop)
  • crème fraîche sau iaurt cu lămâie a servi

SIROP

  • lămâi 5, suc plus 2 lămâi mici, felii și felii de capăt aruncate
  • zahăr tos auriu 125 g
  • boabe de ienupăr 12
  • apa tonica 6 linguri
  • gin 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Unge cu unt o tavă adâncă de 23×13 cm și tapetează baza cu hârtie de copt (sau folosește o tavă rotundă de 20 cm sau pătrată de 18 cm dacă vrei). Bateți untul și zahărul împreună cu un praf de sare până devine palid și pufos, apoi bateți ouăle, pe rând. Nu vă grăbiți, asigurați-vă că amestecul este foarte bine bătut cu fiecare adăugare și adăugați o lingură de făină simplă cu fiecare dintre ultimele 2 ouă. Bateți iaurtul cu lămâie, apoi adăugați făină, dar pliați cu o lingură de metal. La sfârșit, adăugați ginul și coaja de lămâie.

  • Pasul 2

    Turnați amestecul în tavă și coaceți timp de 1 oră – 1 oră 10 minute până când crește și devine auriu, iar o frigărui introdusă în centru iese curată. Între timp, faceți siropul combinând sucul de lămâie (inclusiv sucul de la lămâile cu coajă), zahărul, boabele de ienupăr și apa tonică într-o tigaie largă, cum ar fi o tigaie. Se încălzește ușor până când zahărul s-a dizolvat, apoi se pun feliile de lămâie și se fac bule timp de 3 minute, pentru a se îngroșa puțin, și se infuzează cu fructele de pădure. Luați de pe foc, adăugați ginul și lăsați să se răcească.

  • Pasul 3

    Răciți tortul în tavă timp de 10 minute, apoi întoarceți-l cu susul în jos pe o farfurie de servire și faceți câteva găuri peste bază. Peste aproximativ jumătate din sirop se pune la înmuiat.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, puneți peste prăjitură restul de sirop și felii de lămâie, lăsând câteva să se înmoaie înainte de a adăuga altele. Pescuiți boabele de ienupăr dacă doriți – nu le veți mânca, dar arată frumos. Serviți apoi tortul tăiat în batoane sau felii subțiri cu linguri de crème fraîche sau mai mult iaurt cu lămâie în lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 553
  • Gras 24.2g
  • Saturate 14.3g
  • Carbohidrați 69,8g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 7.2g
  • Sare 0,2g
.
#Tort #gin #tonic
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast