Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Reteta de prajitura de Craciun fara gluten cu iaurt si clementina

Tort cu iaurt cu clementine

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Tortul nostru festiv de clementine fără gluten este o alternativă excelentă la budurile tradiționale de Crăciun. Tăiați-o felii și urmăriți-i pe toți alergând pentru o bucată din acest delicios fructat și dulce, cu iaurt


Încercați tortul nostru cu iaurt cu clementine, apoi verificați tortul nostru clasic de Crăciun, tortul bulgăre de zăpadă, prăjitura italiană de Crăciun și mai multe rețete de copt de Crăciun.

*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei

Ingrediente

  • clementine fără semințe 4, 3 întregi, 1 cu coajă și 2 linguri de suc
  • zahăr tos auriu 200 g
  • unt sărat 200g, înmuiat plus mai mult pentru tavă
  • ouă 4
  • făină fără gluten 250 g
  • mămăligă 100 g
  • praf de copt 1 lingura
  • gumă de xantum 1/2 linguriță
  • iaurt grecesc 150 g
  • apă de floare de portocal 1 lingura

GLAZURĂ

  • unt sărat 200g, moale
  • zahăr pudră 500g, cernute
  • extract de vanilie 1 lingura
  • iaurt grecesc 100 g, la temperatura camerei

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți clementinele întregi într-o cratiță, acoperiți cu apă, apoi aduceți la fiert și fierbeți timp de 35 de minute până când fructele sunt foarte fragede. Dacă clementinele nu vor rămâne scufundate, puneți deasupra lor o farfurie veche sau un capac mic pentru a le îngreuna. Scurgeți fructele, apoi amestecați până la un piure și lăsați să se răcească.

  • Pasul 2

    Cand piureul s-a racit, incalzim cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4, ungem bazele a 3 forme de prajitura de 20 cm si tapetam cu hartie de copt.

  • Pasul 3

    Puneți zahărul și untul într-un castron mare și bateți până devine ușor și pufos. Bateți ouăle, apoi treceți prin făina, mămăliga, praful de copt, guma de xantum, iaurtul, apă de floare de portocal și 2 linguri de suc de clementine cu piureul răcit.

  • Pasul 4

    Împărțiți între forme și coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când o frigărui înfiptă în centru iese curată. Transferați prăjiturile pe grătare și lăsați să se răcească complet.

PENTRU A FACE GLAZUL

  • Pasul 1

    Bateți untul cu jumătate de zahăr pudră și vanilie până la omogenizare. Bateți zahărul pudră rămas până când se omogenizează, apoi bateți scurt iaurtul în trei reprize – nu bateți prea mult sau glazura se poate despica.

PENTRU A ASSAMLA TORTUL

  • Pasul 1

    Sîntindeți doi bureți cu un strat gros de glazură și puneți la frigider să se întărească timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    Se amestecă coaja de clementine prin glazura rămasă.

  • Pasul 3

    Sandwich cele două straturi răcite, cu al treilea simplu deasupra. Folosește un cuțit mare pentru a acoperi întreaga prăjitură cu un strat subțire de glazură, umplând eventualele goluri dintre bureți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 620
  • Gras 31.3g
  • Saturate 19.3g
  • Carbohidrați 79.1g
  • Zaharuri 60,9g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 4.9g
  • Sare 0,8g
.
#Tort #iaurt #clementine
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *