Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de prajitura cu mere cu crema

Tort cu mere caramelizat cu crema Cointreau

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Acest tort caramelizat cu susul în jos face un desert sofisticat și îngăduitor, care este cel mai bine servit cald cu crema Cointreau


Coaceți acest impresionant tort cu mere caramelizat, apoi verificați prăjitura noastră cu mere, prăjitură cu mere, prăjitură cu mere cu susul în jos și mai multe rețete cu mere.

Ingrediente

  • merele 3, fără miez și feliate
  • unt 150g, moale
  • zahăr muscovado brun deschis 25 g
  • zahăr tos auriu 125 g
  • ouă 2, bătut
  • făină auto-crescătoare 125 g
  • praf de copt 1 lingura
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • cremă proaspătă de vanilie 1 cuvă de 500 ml
  • Cointreau sau coniac o liniuță

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune merele într-o tigaie mare, antiaderentă, cu 25 g unt și zahăr muscovado și se fierb la foc mediu timp de 3-4 minute, până când sunt fragede și caramelizate, amestecând din când în când. . Se ia de pe foc.

  • Pasul 2

    Pentru a face tortul, ungeți unt și tapetați o formă rotundă de 20 cm, adâncă. Cu o lingura cu fanta, aranjam merele in baza, rezervand sucul insiropat din tigaie. Bateți untul și zahărul rămas împreună până devin pufos. Se bat treptat ouăle, apoi se cern făina, praful de copt și scorțișoara. Pliați ușor până se combină, apoi puneți amestecul peste mere. Nivelați suprafața și coaceți timp de 30-35 de minute sau până când devine elastic la atingere.

  • Pasul 3

    Se lasă la răcit în tavă timp de 5 minute, apoi se pune pe o farfurie de servire. Se pun peste sucurile siropoase rezervate, se feliază și se pun pe farfurii de servire. Se încălzește crema și se amestecă în cointreau sau coniac. Se toarna peste prajitura si se serveste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 508
  • Gras 28.1g
  • Carbohidrați 61,8g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 7g
  • Sare 0,96g
#Tort #mere #caramelizat #crema #Cointreau
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *