Tipul bucătăriei:
Tort cu mure și iaurt
- servește 8-10
- Uşor
Faceți de mure steaua acestui tort drăguț cu fructe proaspete coapte în burete și un coulis vibrant stropit peste smântână proaspăt bătută
Ingrediente
- zahăr pudră 150g
- ulei de masline 100ml, plus extra pentru tablă
- ouă 3
- făină auto-crescătoare 200g
- iaurt grecesc 225ml
- extract sau pastă de vanilie 1 linguriță
- lămâie 1, zestat
- mure 150g
- crema dubla 300ml
- zahăr glazură 1 lingură
COULIS
- mure 200g
- zahăr glazură 2 linguri
- lămâie ½, suc
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și uleiați și tapetați o tigaie adâncă de 20 cm cu formă de arc. Bateți împreună zahărul și uleiul de măsline într-un castron. Adăugați ouăle, unul câte unul, cu 1 lingură de făină până se încorporează complet. Se amestecă făina rămasă și 1/ 2 lingurițe sare. Se amestecă 125 ml de iaurt, vanilie și coaja de lămâie, apoi se toarnă în formă. Împingeți murele în prăjitură, apoi coaceți timp de 40-45 de minute sau până când o frigăruie pusă în mijloc iese curată. Se răcește complet în tablă.
-
Pasul 2
Pentru a face coulisul, puneți 150g de mure, zahărul glazur, suc de lămâie și 2 linguri de apă într-o tigaie mică. Gatiti foarte usor pana cand fructele de padure tocmai au izbucnit si sunt crocante si siropoase, apoi amestecati printre murele ramase. Se ia de pe foc și se răcește.
-
Pasul 3
Puneți restul de 100 ml de iaurt, smântâna dublă și zahărul glazurat într-un castron și bateți la vârfuri moi. Luați 2 linguri de coulis de mure și împăturiți-l prin cremă pentru a crea un efect de ondulare. Îngrămădiți crema pe tort și lingură 1/ 2 din coulisul rămas deasupra. Tăiați în pene și serviți cu restul de coulis.
Informatii nutritionale
- Kcals 454
- Gras 30.2g
- Saturează 13.5g
- Carbohidrați 37.9g
- Zaharuri 22.8g
- Fibră 2.3g
- Proteină 6g
- Sare 0,5g