Tipul bucătăriei:
Tort cu prosecco
- serveste 10
- Uşor
O combinație glorioasă de pandișpan Victoria, prăjitură cu lămâie și cocktail-ul buck’s fizz, această prăjitură este ideală pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru a o bea cu ceașca de după-amiază.
Faceți acest impresionant tort cu prosecco, apoi verificați tortul nostru cu gin tonic, tortul de catifea neagră, prăjitura cu rom și multe alte rețete de copt băutură.
Ingrediente
BURETEI
- unt nesarat 200g, moale, plus extra pentru cutii
- zahăr tos auriu 200 g
- ouă 4
- făină auto-crescătoare 175 g
- migdale macinate 50 g
- prosecco, cava sau alt vin spumant 150 ml
- portocale 2, cu coaja si zeama
- zahar granulat 100 g
- cristale de zahăr auriu sau zahăr granulat amestecat cu luciu auriu pentru stropire
UMPLERE
- crema dubla 300 ml
- pasta de boabe de vanilie 1 lingura
- zahăr pudră 1 lingura
- portocale 1, cu coajă, plus 1 lingură de suc
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge și tapetează două forme de sandvici de 18 cm cu fundul liber.
-
Pasul 2
Bateți untul și zahărul până devin ușor și pufos. Se adauga ouale unul cate unul, apoi se adauga faina, migdalele si un praf de sare. Încorporați 100 ml de vin spumant și coaja de portocală, apoi împărțiți între cele două forme, netezind blaturile. Coaceți 30-35 de minute sau până când devin aurii și apoi se răcesc pe grătare.
-
Pasul 3
În timp ce bureții sunt încă ușor caldi, înțepați peste tot cu o frigărui. Amestecați sucul de portocale, zahărul granulat și 50 ml de vin, apoi turnați amestecul peste bureți pentru a lăsa să se infiltreze în găuri. Se lasa sa se raceasca complet.
-
Pasul 4
Bateți ingredientele de umplutură până când se formează vârfuri moi și folosiți pentru sandwich cei doi bureți împreună. Pudrați cu zahăr auriu pentru a servi. Se va păstra la rece două zile.
Informatii nutritionale
- Kcals 566
- Gras 37,5g
- Saturate 21.3g
- Carbohidrați 47,9g
- Zaharuri 34.3g
- Fibră 0,9g
- Proteină 6.4g
- Sare 0,3g