Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de prăjitură de ciocolată cu glazură de unt ars

Tort cu strat de ciocolată și scotch ars

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Acest tort delicios de indulgent, de ciocolată pentru adulți și prăjitură cu unt ars arată cu adevărat impresionant și merită cu siguranță efortul


Coaceți acest tort cu unt de ciocolată, apoi verificați tortul nostru cu ciocolată fudge, tortul ușor de ciocolată, prăjitura Guinness cu ciocolată și mai multe rețete de tort de ciocolată.

Ingrediente

  • ciocolata neagra 200 g
  • unt 200 g, tăiate în bucăți mici
  • cafea instant 1 lingura amestecata cu 120 ml apa
  • ouă 3 medii
  • zer 2 linguri
  • făină auto-crescătoare 100 g
  • făină simplă 100 g
  • bicarbonat de sodiu ¼ linguriță
  • zahăr tos auriu 300 g
  • pudră de cacao 25 g

CREMA DE BUTERSCOTCH ARS

  • zahăr tos auriu 200 g
  • zahăr brun deschis moale 100 g
  • unt 90 g
  • crema dubla 400 ml
  • mascarpone 250 ml
  • extract de vanilie 1 lingura
  • Kahlúa sau alt lichior de cafea 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Se unge cu unt și se tapetează baza unei forme de tort de 19 cm x 7 cm adâncime. Rupeți ciocolata într-o tigaie, adăugați amestecul de unt și cafea și încălziți la foc mic până se topește. Ouăle se bat într-un castron până se îngroașă ușor, apoi se amestecă cu zara. Cerneți făina, bicarbonatul de sodiu, zahărul și cacao într-un alt bol de mixare.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Se toarnă amestecurile de ciocolată și ouă în amestecul de făină și se amestecă până când totul este omogen și omogen. Turnați asta în tava pregătită și coaceți timp de 1½ oră la cuptor, sau până când o frigărui împinsă iese curată. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se răstoarnă pe un grătar pentru a se răci complet. Tăiați orizontal în trei discuri.

  • Pasul 3

    Pentru crema de caramel, topim zaharul tos intr-o cratita mica pana incepe sa se caramelizeze, apoi mai lasam putin pana incepe sa prinda o culoare rosu rubiniu. Privește-l cu atenție – nu vrei să se ardă. Se ia de pe foc și se amestecă zahărul brun și untul, urmate de 100 ml de smântână în jet subțire, în timp ce se amestecă. Reveniți la foc și aduceți la fierbere spumosă pentru aproximativ 5 minute, amestecând din când în când până când tot zahărul s-a dizolvat și nu există cocoloașe. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.

  • Pasul 4

    Bateți smântâna dublă rămasă cu extractul de vanilie și lichiorul de cafea până la vârful moale, apoi adăugați mascarpone și ¾ din amestecul de butterscotch ars.

  • Pasul 5

    Ungeți fiecare strat de prăjitură cu smântână de unt și puneți-le în sandvici. Încălziți ușor caramelul de unt rămas într-o tigaie (sau la cuptorul cu microunde) până când curge suficient pentru a picura, dar nu prea cald sau crema se va topi.

  • Pasul 6

    Acoperiți tortul cu sosul de unt ars rezervat, lăsându-i să cadă pe margini.

Informatii nutritionale

  • Kcals 825
  • Gras 56,7g
  • Saturate 35.4g
  • Carbohidrați 69,7g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 6.9g
  • Sare 0,7g
.
#Tort #strat #ciocolată #și #scotch #ars
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *