Tipul bucătăriei:
Tort cu susul în jos și trandafiri de cireșe cu smântână
- servește 8-10
- Puțin efort
Această rețetă de prăjitură cu trandafiri cu vișine cu susul în jos cu cremă încheagată arată impresionant și are un gust grozav, dar este ușor de făcut – perfectă pentru divertisment
Ingrediente
- unt 250g, moale
- dulceata de cirese 50 g
- cirese 500 g, fără sâmburi
- zahăr tos auriu 250 g
- ouă medii 4
- făină simplă 200 g
- praf de copt 1 lingura
- migdale macinate 100 g
- apa de trandafiri 1-2 lingurite
- lămâie 1, plus 1 lingura suc
- lapte 2 linguri
- a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Intindeti 50g de unt inmuiat peste baza unei forme de tort de 20 cm, apoi intindeti deasupra gemul. Aranjați cireșele într-un singur strat, astfel încât să fie bine împachetate.
-
Pasul 2
Pentru aluat, puneți restul de 200 g de unt într-un castron mare cu zahărul și bateți cu o telul electric până devine palid și pufos. Bateți ouăle, pe rând, apoi adăugați făina, praful de copt, migdalele, apa de trandafiri, coaja și zeama de lămâie și laptele. Amestecați până se omogenizează, apoi puneți ușor cu lingura peste cireșe. Coaceți timp de 1 oră sau până când o frigărui înfiptă în centru iese curată.
-
Pasul 3
Lăsați tortul să se răcească timp de 15 minute în tavă, apoi puneți deasupra o farfurie de servire și răsturnați pentru a da prăjitura. Se mănâncă cald sau rece, tăiat în felii și servit cu smântână sau crème fraîche.
Informatii nutritionale
- Kcals 490
- Gras 28.3g
- Saturate 14.1g
- Carbohidrați 50.3g
- Zaharuri 34.6g
- Fibră 1.5g
- Proteină 7.8g
- Sare 0,7g