Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tort Ciocolata Caramel Pentru Tort Ombre

Tort cu triplu ciocolata caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Puțin efort

Acest tort cu ciocolata caramel este ceea ce este cunoscut sub numele de tort „ombre”; fiecare strat are o nuanță diferită cu ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și arome de caramel


Ingrediente

  • unt 500g, plus putin pentru cutii
  • zahăr tos auriu 400 g
  • Muscovado întunecat al lui Billington 100 g
  • ouă 10
  • zer 200 ml
  • făină simplă 250 g
  • făină auto-crescătoare 250 g
  • praf de copt 2 lingurite
  • extract de vanilie 1 lingura
  • pudră de cacao 3 ¾ linguri

GANACHE DE CIOCOLATA NEGRA

  • ciocolata simpla 400 g
  • ciocolata cu lapte 200 g
  • crema dubla 300 ml
  • tot laptele 100 ml
  • sirop auriu 1 lingura
  • unt 25 g

CARAMEL GANACHE

  • ciocolata alba 150g, tocat (am folosit marca proprie Waitrose)
  • Nestlé Carnation Caramel 150 g

GANACHE DE CIOCOLATA LAPTE

  • ciocolata cu lapte 150 g, tocat
  • crema dubla 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3 ½. Ungeți cu unt și tapetați 4 forme de tort de 20 cm (sau gătiți în două reprize). Bateți 250 g de unt și 250 g de zahăr tos auriu până devine ușor și pufos. Bateți ușor 5 ouă cu 100 ml de zară și cerneți 125 g din fiecare făină cu 1 linguriță de praf de copt. Îndoiți amestecul de ouă și făină în unt și zahăr în loturi alternative. Împărțiți amestecul în două și adăugați ½ linguriță de vanilie la un lot și 3 linguri de cacao la celălalt.

  • Pasul 2

    Scoateți amestecul de ciocolată într-o tavă și nivelați blatul. Puneți amestecul de vanilie într-o altă formă de tort și nivelați deasupra. Bateți untul rămas și zahărul tos cu muscovado.

  • Pasul 3

    Combinați ouăle rămase și zara, cerneți făina cu praful de copt și adăugați-le în șarje alternative. Împărțiți amestecul în două. Adăugați ½ linguriță de vanilie rămasă la unul și ¾ de linguriță de cacao rămase la celălalt. Puneți în forme și nivelați blaturile.

  • Pasul 4

    Coaceți prăjiturile timp de 30-40 de minute sau până când sunt crescute și elastice la atingere. Se răcește pe gratele de sârmă. Când prăjiturile sunt complet reci, tăiați-le deasupra.

  • Pasul 5

    Pentru a face ganacheul de ciocolată neagră, încălziți ciocolata, smântâna, laptele și siropul într-un castron peste (dar fără să atingeți) o tigaie cu apă clocotită până când ciocolata se topește și obțineți un amestec neted, strălucitor. Se amestecă untul. Se raceste pana se tartina.

  • Pasul 6

    Pentru a face ganache-ul de caramel, încălziți ciocolata albă cu caramelul într-un bol ca mai sus până se topește. Se raceste pana se tartina.

  • Pasul 7

    Pentru a face ganache-ul de ciocolată cu lapte, încălziți ciocolata și smântâna într-un castron separat, ca mai sus, până se topesc. Se raceste pana se tartina.

  • Pasul 8

    Pentru asamblare, puneți tortul de ciocolată neagră pe o farfurie sau un suport. Întindeți peste ganache de caramel apoi acoperiți cu prăjitura de ciocolată mai ușoară. Întindeți peste ganache de ciocolată cu lapte apoi acoperiți cu prăjitura cu caramel. Întindeți un strat de ganache de ciocolată neagră apoi acoperiți cu prăjitura cu vanilie. Acoperiți întregul tort cu restul de ganache de ciocolată neagră. Răciți timp de 3-4 ore sau peste noapte, dacă doriți – acest lucru va ajuta ganaches-ul să se întărească și va da felii mai îngrijite când tăiați tortul. Scoateți din frigider cu o oră înainte de a dori să-l serviți.

#Tort #triplu #ciocolata #caramel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *