Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de prăjitură de agrișă și migdale cu stropi de floare de bătrân

Tort de agrișă și migdale cu picătură de flori de soc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10
  • Uşor

Profitați la maximum de fructele de pădure britanice de vară în acest tort reconfortant de migdale, ridicat cu o ploaie dulce de flori de bătrân


Ingrediente

  • agrișe 300g, proaspete sau congelate, acoperite și cu coadă
  • zahăr pudră 325g
  • făină simplă 200g
  • praf de copt 2 lingurițe
  • migdale macinate 100g
  • floarea de bătrân cordială 4 linguri
  • iaurt natural 100 ml, plus un plus de servit
  • ouă 4
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • ulei de masline 150ml
  • iaurt grecesc sau crème fraîche a servi

SIROP DE BĂTRANI

  • zahăr pudră 50g
  • floarea de bătrân cordială 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face siropul de flori de bătrân, puneți zahărul și 75 ml apă într-o tigaie. Aduceți încet la fierbere, apoi fierbeți timp de 5 minute până se îngroașă ușor. Se amestecă cordialul și se răcește.

  • Pasul 2

    Aruncați agrișele cu 50g de zahăr tos și lăsați să stea în timp ce faceți tortul.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și căptușiți baza și părțile laterale ale unei forme adânci de tort de 23 cm cu hârtie de copt. Se amestecă împreună făina, praful de copt, migdalele măcinate și un praf de sare într-un castron.

  • Pasul 4

    Într-un castron separat, amestecați restul de zahăr tos, cordial de flori de bătrân, iaurt, ouă și extract de vanilie. Se amestecă treptat ingredientele uscate pentru a forma un aluat neted. Introduceți uleiul de măsline.

  • Pasul 5

    Răsturnați aluatul în forma pregătită, apoi lingurați agrișele zaharate peste tot, apăsând ușor pentru a scufunda. Coaceți timp de 1 oră (acoperind cu folie după 40 de minute pentru a evita că se întunecă prea mult) până se înroșește și se ridică, iar o frigăruie împinsă în centru iese curată. Frigărui prăjitura peste tot în timp ce este încă cald și lingură peste 5 linguri de sirop de flori de bătrân. Se răcește în cutie până se încălzește, apoi se servește cu iaurt grecesc sau cremă fraîche și restul de sirop.

Informatii nutritionale

  • Kcals 503
  • Gras 23.2g
  • Saturează 3.4g
  • Carbohidrați 64,5g
  • Zaharuri 48.6g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 8.1g
  • Sare 0,4g
.
#Tort #agrișă #și #migdale #picătură #flori #soc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *