Tipul bucătăriei:
Tort de cafea cu crema de unt cappuccino
- taie in 18
- Uşor
Încearcă prăjitura noastră super ușoară de cafea, această rețetă nu conține nuci și vine cu o cremă de unt cappuccino. Acest tort simplu, dar mai elegant, este perfect pentru petreceri, zile de naștere sau doar întruniri de familie
Faceți acest tort de cafea cu cremă de unt cappuccino, apoi verificați tortul nostru cu cafea și nuci și cheesecake-ul martini espresso.
Ingrediente
- unt 200 g
- zahăr tos auriu 200 g
- zahăr muscovado 200 g
- făină auto-crescătoare 250 g
- cafea instant 3-4 linguri
- praf de copt o ciupitura
- ouă 2
- smantana 125 g
CREMA DE UT CAPPUCCINO
- zahăr pudră 250 g
- unt 125 g, la temperatura camerei
- cafea instant 1 lingura amestecata cu 1/2 lingura de apa clocotita
- pudră de cacao pentru praf
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.
-
Pasul 2
Pentru a face prajitura, punem intr-o tava untul, zaharurile si 250ml apa si incalzim usor pana se topeste untul.
-
Pasul 3
Luați de pe foc și adăugați făina, cafeaua, praful de copt, ouăle și smântâna.
-
Pasul 4
Se amestecă până la un aluat fin.
-
Pasul 5
Se toarna intr-o tava de prajitura tapetata de 20 x 30 cm (lasa putin hartie de copt deasupra pentru a ajuta la ridicarea prajiturii, dupa ce este gata) si coace 25-30 de minute, pana cand o frigarui iese curata.
-
Pasul 6
Răciți, apoi ridicați.
-
Pasul 7
Pentru a face glazura, bate treptat zaharul pudra in unt, impreuna cu cafeaua.
-
Pasul 8
Se intinde peste tot prajitura apoi se pudreaza cu pudra de cacao.
Informatii nutritionale
- Kcals 351
- Gras 16.9g
- Saturate 10.5g
- Carbohidrați 47g
- Zaharuri 36.3g
- Fibră 0,6g
- Proteină 2.4g
- Sare 0,5g