Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort Banoffee

Tort de cafea

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 10-12
  • Uşor

Am luat un tort popular cu banane și i-am dat un make-over de plăcintă cu banoffee. Tortul nostru este ambalat cu banane, acoperit cu cremă de unt caramel cremos și acoperit cu banane caramelizate pentru o îngăduință suplimentară


Ingrediente

  • unt nesarat 300g, înmuiat, plus extra pentru cutii
  • zahăr brun moale deschis 300g
  • ouă 4, mare
  • făină simplă 300g, cernut
  • praf de copt 2 linguri
  • bicarbonat de sodiu 1 lingură
  • extract de vanilie 2 lingurițe
  • banane 4 coapte, piure

CARAMEL BUTTERCREAM

  • unt nesarat 150g, înmuiat
  • zahăr glazură 500g
  • brânză moale 200g
  • Caramel de garoafe 100g

TOPPING

  • Caramel de garoafe 150g
  • unt nesarat 25g
  • banane 2 coapte, feliate într-un unghi
  • fulgi de sare de mare o ciupire generoasă, (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Unt și tapetați 2 x 20 cm adâncime formele de tort cu hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Bateți untul și zahărul într-un castron mare, până când sunt ușoare și pufoase. Crăpați ouăle, una câte una, și amestecați între fiecare adăugare până se combină. Se amestecă făina urmată de praful de copt și bicarbonatul de sodă. Se amestecă extractul de vanilie și piureul de banane până se combină.

  • Pasul 3

    Împărțiți aluatul în mod egal între formele de prăjitură căptușite și coaceți timp de 35 de minute sau până când o frigăruie introdusă în mijloc iese curată. Se răcește în cutii timp de cel puțin 10 minute, apoi se transferă într-o grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 4

    Pentru a face cremă de unt, bateți untul și zahărul glace timp de 5 minute sau până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați brânza moale și bateți încă un minut sau până când este complet combinată. Adăugați caramelul și amestecați până când crema de unt este groasă, dar se poate întinde.

  • Pasul 5

    Întindeți 50g de caramel de topping deasupra unuia dintre bureți, urmat de un strat gros de cremă de unt, apoi răciți timp de 10 minute. Puneți buretele simplu deasupra celui înghețat și întindeți cremă de unt rămasă deasupra și laturile tortului. Se răcește cel puțin 30 de minute.

  • Pasul 6

    Într-un castron, amestecați restul de 100g de caramel cu 1 lingură de apă rece până la omogenizare. Topiți untul într-o tigaie și prăjiți bananele timp de 2-3 minute sau până când încep să se caramelizeze. Se răcește și se amestecă ușor prin ½ din caramel.

  • Pasul 7

    Puneți tortul pe o farfurie de servire sau stați în picioare. Așezați bananele tocate deasupra, apoi stropiți-le cu restul de caramel și presărați cu puțină sare de mare, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 818
  • Gras 40.2g
  • Saturează 24.7g
  • Carbohidrați 105g
  • Zaharuri 84.1g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 8g
  • Sare 1.3g
.
#Tort #cafea
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast