Skip to content

Tipul bucătăriei:

O prăjitură de pâine marmorată închisă, acoperită cu glazură de brânză cremă, cu o felie tăiată de la capăt

Tort de catifea neagra

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10-12
  • Uşor

Aromăți această prăjitură bogată și întunecată de marmură cu Guinness și prosecco – glazura luxoasă de brânză moale reprezintă bulele de stout care se așează atunci când este turnat.


Coaceți acest impresionant tort de catifea neagră, apoi verificați tortul nostru Guinness de ciocolată, brownies-urile Guinness de ciocolată și mai multe rețete Guinness. Încercați și rețetele noastre de cafea irlandeză de casă, prăjitură cu cafea irlandeză și cafea Baileys.

Sfat reteta: aceasta prajitura se pastreaza doua-trei zile intr-un recipient ermetic la frigider.

Ingrediente

  • unt nesarat 100 g, cuburi, plus extra pentru tavă
  • Guinness 150 ml
  • ciocolata neagra 50 g, tocate fin
  • ouă 2
  • zahăr ușor muscovado 175 g
  • smantana 50 g
  • făină auto-crescătoare 100 g
  • pudră de cacao 2 linguri, plus suplimentar pentru praf

STRATUL DE MARMURĂ

  • unt nesarat 50 g
  • zahăr tos auriu 50 g
  • ou 1
  • făină auto-crescătoare 50 g
  • prosecco sau alt vin spumant 2 linguri

GLAZURĂ

  • unt nesarat 100 g
  • zahăr pudră 200 g
  • prosecco sau alt vin spumant 2 linguri
  • brânză moale 100 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se unge cu unt o tavă de 900 g și se tapetează cu o fâșie de hârtie de copt care atârnă la fiecare capăt.

  • Pasul 2

    Se încălzește untul, Guinness și ciocolata într-o tigaie mică la foc mic până se topesc și se omogenizează, apoi se răcește timp de 5 minute.

  • Pasul 3

    Între timp, faceți stratul de marmură. Se bate împreună untul și zahărul până devin palid. Se bate oul, apoi faina, urmat de vinul.

  • Pasul 4

    Bateți ouăle în amestecul de ciocolată răcit, urmat de zahăr și smântână. Cerne peste faina si cacao si amesteca pana se omogenizeaza. Se toarnă aluatul Guinness în tavă și se netezește deasupra. Adăugați aluatul de marmură în tavă în câți peste deasupra (se va scufunda în aluatul mai închis). Folosiți o bețișoară pentru a învârti ușor aluatul împreună, făcând vârtejuri ca o halbă de stout.

  • Pasul 5

    Coaceți 1 oră-1 oră 10 minute sau până când o frigărui înfiptă în mijloc iese curată. Răciți timp de 10 minute în tavă, apoi folosiți hârtia de deasupra pentru a ridica tortul din tavă pe un grătar de răcire. Se răcește complet.

  • Pasul 6

    Pentru glazură, bateți untul și zahărul într-un castron până devine palid și pufos. Se bate vinul până se încorporează, apoi se adaugă brânza moale și se amestecă până se omogenizează – nu se amestecă în exces, altfel glazura va curge.

  • Pasul 7

    Puneți glazura peste tort, netezind părțile laterale ale tortului cu un cuțit, astfel încât să obțineți linii drepte definite, precum capul unui cocktail de catifea neagră. Pudrați cu puțină cacao și dați la rece până este gata de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 430
  • Gras 23.5g
  • Saturate 14.3g
  • Carbohidrați 48.1g
  • Zaharuri 37,8g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 4.5g
  • Sare 0,6g
#Tort #catifea #neagra
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *